Foto: Shutterstock
Kad sapirkti podi ar krāšņajiem flokšiem, pīpenēm un miķelīšiem, būtu laiks tos sastādīt dārzā, tomēr nevar atrast pat piecas minūtes, lai parušinātos dobē. Cik ilgi nopirktais stāds drīkst atrasties podā?

Viesojoties Jelgavas stādu dienās, ievērojām, ka daudzi stādaudzētavu klienti bažījās par to, ka šajā nedēļā nebūs laika, lai pārstādītu augus dārzā. Šī iemesla dēļ devāmies pie atsaucīgās saimniecības "Baižas" dārznieces Zanes, kura audzē ziemciešu stādus, lai noskaidrotu, cik tad ilgi augs, kurš iegādāts podiņā, var gaidīt, lai to pārstādītu dārzā.

"Ja tikko esat nopirkuši stādu podā, piemēram, viegli audzējamo un šobrīd moderno floksi, tad nav jāsatraucas, ka šovakar jāsteidz uz dārzu, lai sagatavotu zemi pārstādīšanai. Nopirkto stādu varat pārlikt zemē kaut septembrī. Nekas slikts nenotiks. Protams, ka tas ir jālaista, jābaro un jāpačubina. Lai gan jāatceras, ka augi noteikti jūtas labāk zemē, jo tad tiem ir vieta, kur izplesties. Dobē tiem būs siltāk, " stāsta Zane, taču smejot piebilst, ka stādaudzētavās stādi pārziemo podiņos un nekas slikts nav noticis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!