Foto: Shutterstock

Vasaras sezona nav iedomājama bez dārza ballītēm, vakariņām pie dārza galda vai pat kāda kinoseansa pašu pagalmā, tāpēc tam visam lieti noder kāds romantisks apgaismojums, kas kalpo ne tikai teritorijas apgaismošanai, bet arī nedaudz sapņainas noskaņas iegūšanai. Iedvesmojies no portālā houzz.com atrastajām idejām un ievies arī savā valstībā zvaigžņoto debesi.

Gaismu virtenes dažādos izpildījumos varētu būt viena no vasaras radošajām nodarbēm, kurai pievērsties, lai par veikumu varētu priecāties gan paši, gan sanākušie viesi. Galu galā nekas nespēj radīt vēl romantiskāku un mājīgāku noskaņu par iekarinātām lampiņu virtenēm, papīra lampām vai spuldzītēm.

Viens no neuzkrītošākajiem risinājumiem, kas lieki neizcelsies ar raibumu un krāsainību, ir virtenē izkārtotas spuldzītes, kas varbūt šķiet gaužām vienkāršs risinājums, tomēr gala rezultāts ir pat ļoti baudāms. Šādi risinājumi ir jau pieejami gatavi dažādos būvniecības un mājas preču veikalos, bet radošākie meistari tādas var izveidot paši, tikai jāņem vērā, ka spuldzēm jābūt atbilstošām āra apstākļiem.

Lai spuldzīšu virtene būtu vasarīgāka un dzīvespriecīgāka, tai var izmantot krāsainas spuldzītes, tad gan apgaismojums, gan arī noformējums būs raibāks un neparastāks. Virtenes novietojumam var izvēlēties mājas fasādi, kokus, dārza mēbeles un jebko citu, kas ļauj izkarināt virtenes no viena gala līdz otram.

Ļoti gaumīgi izskatīsies virtenes vairākās joslās viena pār otru, izkarinot tās dažādos virzienos, tādā veidā skats pretim debesīm būs gluži vai zvaigznēm kaisīts.

Ne mazāk iespaidīgu gala rezultātu palīdzēs radīt tā saucamās ķīniešu lampas jeb papīra lampas, kas tradicionāli Ķīnā arī tiek izkarinātas dārzos, parkos un pat uz ielas. Tā kā lampu abažūras pieejamas dažādās krāsu gammās, tad tās var pielāgot svētkiem un vēlamajai noskaņai. Īstenas ķīniešu lampas būs tās, kuru apakšā ir iekarināts dekors no diedziņiem, radot nedaudz austrumniecisku noskaņu.

Tie, kam ķīniešu lampiņas nav pa prātam, var izmantot vienkāršākas papīra lampas bez papildus dekoriem. Arī tās, lielākas vai mazākas, labi izskatīsies izkārtotas gan dažādos līmeņos, gan iekārtas virtenē.

Vienāda izmēra apaļās papīra lampas būs gaumīgs risinājums dārza izskaistināšanā, turklāt tās iederēsies gan bērnu ballītēs, gan piknikos, gan citos saviesīgos pasākumos, piemēram, kristību, izlaidumu vai dzimšanas dienu svinībās.

Ja dekoru krājumos ir saglabājušās lampiņu virtenes, kas tiek izmantotas Ziemassvēktu eglītes rotāšanai, tad tās der izmantot arī tagad, dārza un pagalma izgaismošanai. Gaismiņu virtenes var izkārtot kokos, krūmos, gar puķu dobēm, aptīt ap dārza mēbelēm, krēsliem vai vienkārši pārkarināt pāri atpūtas zonai ārā.

Protams, ne vienmēr būs pietiekams apgaismojums no pāris spuldzītēm, kas iekarinātas kādu gabalu virs galda, taču noskaņa tiks panākta un arī apgaismojums tiks izkliedēts, taču papildus var izmantot svecītes uz galda, lai apgaismojums būtu pietiekams.

Ne mazāk skaists un oriģināls risinājums zvaigžņotās vasaras debess iegūšanai ir jebkuras citas virtenes izkarināšana, kas var būt no diegiem veidotas bumbiņas, virtenes no papīra gabaliņiem, dažādu formu un krāsu spuldzīšu virtenes un citi radoši papildināti risinājumi, kuru var ne tikai iekarināt, bet arī izkārtot uz galda, izgaismojot arī uz tā saliktos labumus.

Bez gaismiņu virtenēm, romantisku noskaņu vasaras siltajos vakaros var panākt arī ar iekarinātiem svečturiem, kas vairāk kalpos dekoratīviem nolūkiem. Kā svečturus var izmantot stikla burciņas, trauciņi vai spainīši, kuros sveces stabili un droši uzglabājamas. Lai trauks nešūpotos un būtu stabilāks, tajā var iebērt jūras smiltis vai mazus olīšus, kas arī kalpos dekoratīviem nolūkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!