Foto: Māris Morkāns

Jau desmito gadu pēc kārtas rīdzinieki bez maksas oktobra izskaņā un novembrī varēs nodot savāktās kritušās koku un krūmu lapas, portālu "Māja&Dārzs" informēja Rīgas domes (RD) pārstāvji.

Lapas varēs nodot vairākas nedēļas nogales pēc kārtas dažādās pilsētas apkaimēs – Dārziņos, Škirotavā, Ķengaragā, Pļavniekos, Dārzciemā, Bieriņos, Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Pleskodālē, Torņakalnā, Zolitūdē, Imantā, Bolderājā, kā arī Vidzemes priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā. Krūmu un koku lapas varēs nodot no 23. oktobra līdz pat 28. novembrim. Sīkāku informāciju par konkrētiem lapu izvešanas datumiem, laikiem un vietām var atrast šeit.

Pašvaldība atgādina, ka lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās, datumos un laikos. Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Foto: Māris Morkāns

Kā informē RD pārstāvji, savāktās lapas tiks nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņos. Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalīsies Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes pārstāvji, sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī palīdzot iedzīvotājiem lapu maisus ievietot atkritumu savākšanas transportā.

Tāpat pašvaldības pārstāvji informē, ka projekta norises laikā, kā arī pirms un pēc projektā noteiktajiem datumiem, lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu – lapu izmešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!