Foto: Shutterstock
Rīgas pašvaldība šoruden mazdārziņu teritorijās Lucavsalā un Rumbulā nodrošinājusi vairāk nekā astoņu tonnu bīstamo atkritumu – azbestu saturošā šīfera – savākšanu un nogādāšanu uz atkritumu apsaimniekošanas poligonu.

Pilsētas ģimenes dārzu un Lucavsalas attīstības un pārvaldības darba grupas viena no izvirzītajām problēmām bija šīfera esamība mazdārziņu teritorijā, kas atrodas uz pašvaldības zemes. Šīferis satur azbestu, kas ir bīstams atkritums, un var radīt kaitīgu ietekmi uz cilvēku veselību un apkārtējo vidi. No 2005. gada Eiropā ir aizliegta jebkāda azbesta izmantošana.

Realizējot pašvaldības finansēto Vides aizsardzības fonda projektu "Mobilo bīstamo atkritumu savākšana", tika veikta bīstamā atkritumu savākšana mazdārziņu teritorijā Lucavsalā un Rumbulā. Kopā savāktas 8,36 tonnas bīstamo atkritumu, kas satur azbestu.

Cenu aptaujas rezultātā tika noslēgts līgums ar SIA "Clean R" par mobilo bīstamo atkritumu savākšanu, kopējās izmaksas bija 4706 eiro ar PVN.

Bīstamie atkritumi tika nogādāti Atkritumu apsaimniekošanas poligonā ''Brakšķi'' Līvbērzes pagastā, Jelgavas novadā, kam ir saņemta Valsts vides dienesta atļauja azbestu saturošo būvmateriālu apsaimniekošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!