Foto: Facebook.com/Jānis Rukšāns

Gunas un Jāņa Rukšānu saimniecībā Raiskuma pagasta "Jaunrūjās" plēvju siltumnīcās pavasarī var aplūkot pasaulē lielāko un krāšņāko krokusu kolekciju, bet rudenī tajās ziedus raisa skaistie rudens krokusi. Jau svētdien, 3. oktobrī, ģimene aicina ciemos visus interesentus, kas klātienē grib aplūkot rudens krokusu daudzveidību.

Kā savā "Facebook" lapā informē Jānis Rukšāns, viņš visus interesentus gaidīs no pulksten 10 līdz 16. Ieeja pasākumā ir bez maksas, bet, ja vēlēsieties, var atstāt ziedojumu ģimenes darba atbalstam.

"Rudens krokusi nav tik ļoti krāsu daudzveidīgi kā pavasarī ziedošie, un to ziedēšanas laiks ir izstiepts, tomēr šobrīd ir tāda kā kulminācija," tā sīpolpuķu kolekcionārs.

Portāls "Tavs Dārzs" atgādina, ka sīpolpuķu kolekcionārs Jānis Rukšāns ar dārzkopību un krokusu iepazīšanu nodarbojas jau kopš 12 gadu vecuma. Pavasara sīpolpuķu audzēšana ir kolekcionāra sirdslieta, turklāt tieši viņš ir īpašnieks pasaulē lielākajai krokusu kolekcijai. Viņš izdevis grāmatu ''Krokusu pasaule'', kas bija veltījums Latvijai simtgadē. Šī monogrāfija ir apbalvota ar Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdbalvu – par izciliem sasniegumiem bioloģijā. Kolekcionāra darbs ir novērtēts gan ar Ministru kabineta balvu, gan Atzinības krustu, kā arī ar Triju Zvaigžņu ordeni (par ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā). Sīpolpuķu audzētājs pērn arī izdevis jaunu grāmatu "Meklējot apslēptos dārgumus", kurā var lasīt viņa piedzīvojumus jaunu augu meklējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!