Foto: Publicitātes attēls

14. maijā Nacionālajā botāniskajā dārzā notiks šīs sezonas viens no lielākajiem stādu gadatirgiem. Gadu gaitā Nacionālā botāniskā dārza stādu gadatirgi kļuvuši jau par tradīciju un svarīgu notikumu Latvijas dārzkopju dzīvē, vienkopus pulcējot gan tirgotājus, gan arī pircējus no visas Latvijas.

Gadatirgū interesenti varēs iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ar neparastiem augiem, iegādāties preci ne tikai dārzam, bet arī nopirkt ko saimniecībā noderīgu no Latvijas amatnieku un mājražotāju piedāvājuma. Tirgošanos paredzēts sākt jau no pulksten 8 rītā.

Jau otro gadu labdarības akcijas "Uzzied eņģeļu koks" ietvaros Nacionālā botāniskā dārza gadatirgū Salaspilī notiks ekskluzīvu koku un krūmu stādu izsole, kurā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti bērnu paliatīvās aprūpes vajadzībām – neizārstējami slimu bērnu aprūpei mājās. Izsoli vadīs Nacionālā botāniskā dārza direktors, dendrologs Andrejs Svilāns. Pirms izsoles gadatirgus apmeklētājus ar nelielu koncertu iepriecinās ansamblis "Fantāzija". Visu gadatirgus laiku darbosies akcijas "Uzzied eņģeļu koks" labdarības stends.

Botāniskā dārza apmeklētājiem Jaunā oranžērija sagādājusi vairākus pārsteigumus – uzziedējuši un augļus gatavo pundurbanāns, papaija un citrons. Agaves ziedēšana gan vēl tikai sagaidāma, bet 3 metrus augstais ziedkāts jau ir apskatāms.

Botāniskajā dārzā ir maksas ieeja:

  • Pieaugušajiem: 2,50 eiro
  • Studentiem un pensionāriem: 1,50 eiro
  • Skolēniem: 0,70 eiro
  • Autostāvvietas maksa: 1,50 eiro
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!