Foto: Shutterstock
Svētki nekad nevar būt par daudz, un ja Valentīna diena ir vēl viena iespēja sapost un izdekorēt māju, tad kāpēc gan neizmantot šo iespēju?

Atslēgas vārds – sarkans

Mīlestības krāsa ir sarkana, un šo banalitāti nekas nespēs izmainīt, tāpēc šīs krāsas ieviešana mājoklī būs pārliecinoša izvēle. Ja nevēlies pārspīlēt ar speciālu dekoru veidošanu, iegādājies svētkiem pieskaņotas salvetes, uzliec sarkanu galdautu vai dekoratīvos paliktņus, servē vakariņas uz sarkaniem šķīvjiem, aizdedz sarkanas sveces, izkārto trauciņos šokolādes konfektes, saldā ēdiena dekorēšanā izmanto sarkanas ogas, un ar to vien būs gana svētku sajūtas rosināšanai. Ja veiksi vērīgākus meklējumus mājas krājumos vērīgāk, varbūt atradīsies arī sarkani dvieļi, kādas dekorācijas no Ziemassvētkiem atbilstošās krāsās, krūzītes, virtenes un citi dekori, ko izmantot arī šajos svētkos.

Dekoratīviem nolūkiem vari izmantot arī dažādas konfektes, ko izkārtot stikla traukos un burkās. Iegādājies sarkanas un baltas ledenes, gumijas konfektes vai trifeles ar zemeņu gabaliņiem, un galda noformējums iegūs pievienoto vērtību. Galda klājumā vari izmantot pieskaņotus salmiņus, sarkanos kokteiļu ķirsīšus, uzkodu irbulīšus ar sirds dekoriem, krūžu paliktņus un citus sīkumus, kas rada atbilstošu noskaņu. 

Atsvaidzinošais baltums

Ja sarkanais šai dienai jau šķiet pārlieku daudz, vari izmantot arī klasiski baltus akcentus, kas arī itin labi atbilst Valentīndienai. Protams, neiztikt bez nelieliem sarkaniem akcentiem, taču balto krāsu vari izmantot kā pamatkrāsu. Izmanto baltus traukus, galda piederumus, aksesuārus un papildini noformējumu ar sarkaniem akcentiem – lentītēm ap vīna glāzēm, salvetēm, krūžu paliktņiem un citiem papildinājumiem.

Iekarināmie dekori

Valentīndienas noskaņai lieliski piestāv dažādi iekarināmi dekori, piemēram, papīra un gaismiņu virtenes. Tās vienmēr rada svētku sajūtu un neparastāku noformējumu telpā, tāpēc atvēli pāris minūtes to iekarināšanai vai kādu stundu jaunas virtenes izveidei. Izmantojot sarkanas krāsas kartonu, izgriez no tām strēmeles un salīmē tās apļa formās. Veido virteni, ieverot vienu apli iekš otra, un tā turpini, līdz izveidojusies pietiekami gara virtene.

Elle Decor

Ja nevēlies veidot virtenes, vari izgriezt vien pāris papīra sirsniņas, iesiet diegos un iekārt tās virs galda vai lampās. Svētku noskaņu vari radīt ar svētku dekoru klasiku - baloniem vai zīdpapīra bumbām. Šajā reizē noderēs balti un sarkani baloni, kā arī sirsniņu formas. Ja ir iespēja, iegādājies ar hēliju pildītus balonus, jo tad to izvietošanā var izpausties vairāk - iekārt griestos, piesiet pie krēsliem, iekarināt virs galda vai durvju ailē. Mazliet bērnišķīgi, bet tomēr - tie rada svētku sajūtu. 

Sveces

Romantisku noskaņu vienmēr palīdz radīt sveces, tāpēc izmanto to priekšrocību ne tikai galda klājumā, bet arī mājas dekorēšanā. Iegādājies sarkanas un baltas krāsas sveces un izkārto tās dažādās vietās, vai izveido sveču kompozīciju. Ieliec tās stikla burkās vai traukos, apber tām apkārt kafijas pupiņas, stikla akmentiņus vai kādus citus dekoratīvus sīkumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!