Foto: DELFI
19. septembris dārzkopības nozares pārstāvjiem būs īpaša diena, jo Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā pulcēsies Latvijas stādu audzētavas un jomas speciālisti, kas neskoposies ar padomiem, tāpēc šajā datumā noteikti jāieplāno pasākuma apmeklējums.

Rudens Stādu parāde tradicionāli notiek sezonas ražas laikā, iekrāsojot dārzkopības sezonas noslēgumu. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Rudens Stādu parādes ideja ir iepazīstināt, piedāvāt un popularizēt Latvijā izaudzētus stādus, tāpēc šī ir īstā vieta, kurp doties tiem, kas kāro pēc kāda papildinājuma savā dārzā.

Rudens Stādu parādes norises vieta ir zīmīga un jau vienpadsmit gadus notiek stratēģiski nozīmīgajā Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, ko izveidojuši un kopuši skolas audzēkņi un pasniedzēji. Skola šogad svinēja savas pastāvēšanas 105 gada dienu un tai ir vissenākās tradīcijas dārzkopības nozarē.

Šogad parādi papildinās paraugdemonstrējumi no SIA "Labie koki", kas interesentiem parādīs koku kopšanas aizkulises skolas parkā. Ikvienam būs iespēja redzēt, kā sakopjami mājas pagalmos esošie koki, kā arī uzzināt, kad tas labāk darāms. Arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēji un audzēkņi šogad dalīsies savā pieredzē, apmeklētājiem sniedzot praktiskus padomus augu kopšanā.

Foto: DELFI

Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?". Plašāku informāciju iespējams iegūt www.stadi.lv.

Foto: DELFI

Gatavojoties šim pasākumam, portāls "Tavs Dārzs", 11. Rudens stādu parāde un "Fiskars" aicina piedalīties fotokonkursā un laimēt vērtīgu balvu - dāvanu komplektu no "Fiskars" 200 eiro vērtībā. Vairāk par konkursu uzzini šeit.

11. Rudens Stādu parādē apmeklētājus saigaidīs:

  • Vairāk nekā 100 stādu audzētāji no visas Latvijas;
  • Konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā;
  • Dārza preču un tehnikas tirdzniecība;
  • Amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus;
  • Paraugdemonstrējumi koku griešanā un veidošanā (SIA "Labie koki");
  • Praktiski padomi no Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzējiem un audzēkņiem;
  • Bezmaksas stāvvieta automašīnām;
  • Ieeja bez maksas visai ģimenei.

11. Rudens Stādu parādes gaidās portāls ''Tavs Dārzs'' veidos rakstus par dažādiem dārzkopības tematiem, kas aktuāli šajā sezonā, turklāt to tapšanā savus profesionālos padomus sniegs pasākuma dalībnieki.

Plašāku informāciju par gaidāmo Stādu parādi iespējams iegūt www.stadi.lv vai www.staduparade.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!