Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 15. jūnijā, Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks vasaras stādu gadatirgus, kas pulcēs ap 100 stādu audzētāju, dārzkopju un amatnieku, savukārt topošajā Salaspils novada Tūrisma informācijas centrā pie NBD centrālajiem vārtiem būs iespēja apskatīt ievērojamā Latvijas augļkopības speciālista Jāņa Penģerota 150 gadu atcerei veltīto izstādi.

Jūnija gadatirgū solās būt liela vasaras puķu un ziemciešu stādu daudzveidība, taču nokavējušies dekoratīvo skuju un lapu koku pircēji tiks arī pie savas kārotās preces. Pieteikušies arī vairāki pārtikā izmantojamo augu stādu – aktinīdiju, citronliānu, melleņu, aveņu, kazeņu, vīnogu audzētāji. Plašs būs rožu stādu klāsts. Gaidāms arī amatnieku piedāvājums – pinumi, keramikas un koka darinājumi. Apmeklētāji varēs spirdzināties ar saldējuma kokteiļiem vai siltām uzkodām vai iegādāties līdzņemšanai medu, dažādus mājas sierus, Latvijā brūvētu vīnu, kūpinātu gaļu un citus gardumus.

Folkloras kopu "Budēļi" un "Kokle" dalībnieki no pulksten 11 aicinās kopā dziedāt Jāņu dziesmas, atcerēties ticējumus, iet rotaļās un dejot.

Turpinās akcija "Uzdāvini podu puķei!", kurā botāniskā dārza apmeklētāji aicināti saimnieciski izmantot dabas resursus un dāvināt izmantotos plastmasas puķu podus, lai tos varētu izmantot atkārtoti, tādējādi saudzējot vidi. NBD tos izmanto stādu audzēšanai NBD kolekciju un ekspozīciju vajadzībām.

Botāniskajā dārzā turpina ziedēt Virdžīnijas sniegpārsliņu koks (Chionanthus virginicus), peonijas, un, cerams, ka pirmos ziedus vērs arī Amerikas tulpjukoks (Liriodendron tulipifera), kas pagaidām vēl ir pumpuros (par to nedēļas nogalē ziņosim atsevišķi).

Nākamie NBD gadatirgi notiks 20. jūlijā, 17. augustā, 14. septembrī un 8. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!