Foto: Privātais arhīvs/DELFI
Kad nepieciešams mājai likt jumtu, atrast piemērotākās mēbeles, tīrīt skursteni vai arī siltināt savu dzīvesvietu, parasti vēršamies pie speciālistiem. Arī portāls "Tava Māja" laika gaitā sarunājušies ar dažādu amatu lietpratējiem, kuri dalījušies interesantos stāstos, noderīgos padomos un arī savu amatu noslēpumos.

Piemēram, jumiķis Armands Liede sacījis, ka māja kalpos tieši tik ilgi, cik kalpos jumts. Vaicājot par to, kurš segums jumtam būtu piemērotākais, speciālists norāda tas, kas ir redzams reklāmās, nebūt nav vienīgais jumta seguma materiāls, kāds iespējams. Bieži vien šķiet, ka reklāmās iesaka labākos un lētākos variantus, taču reālus secinājums iespējams izdarīt tikai tad, kad apskatīti citi segumu un materiālu piedāvājumi.

Savukārt, interjera dizaineris Ēriks Karlsons sacījis, ka teju katrā telpā var atrast kādu kļūdu. "Pie tām kļūdām viss tiek adaptēts, un pie tām pierod. Tad tas netiek uzskatīts par kļūdu. Piemēram, pods 2 centimetrus par augstu, slēdži par zemu, durvis par zemu. Plānojuma un izvietojuma ziņā arī ir visādas nesaprotamas lietas," tā Karlsons.

Ko īsti dara skursteņslaucītājs, kā padarīt pirtošanos pēc iespējas patīkamāku, kā arī par vēl citiem interesantiem aspektiem, kas saistīti ar mājām, iekārtošanu un labsajūtu, lasi turpinājumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!