Foto: Shutterstock
Vai tavā mājoklī jau ir dūmu detektors? Ja nav, tad zini – no šī gada 1. janvāra mājokļos obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem. "Tava Māja" šoreiz ir sarūpējusi tieši padomu izlasi par šīm ierīcēm.

Rakstos zemāk varēsi izlasīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvju un apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balta" speciālistu ieteikumus tieši šo ierīču iegādē, uzstādīšanā un kopšanā. Tāpat rakstos varēsi rast atbildi uz visiem tik ļoti interesējošo jautājumu, proti, kā tiks pārbaudīta dūmu detektoru esamība, kā arī to, cik liels sods būs par dūmu detektora neuzstādīšanu.

Ja arī tev ir kāds jautājums par dūmu detektora uzstādīšanu vai iegādi, tad raksti to e-pasta adresē: maja@delfi.lv

No 1. janvāra mājokļos obligāti. 17 jautājumi un atbildes par dūmu detektoriem

Foto: Shutterstock


Dūmu detektoriem mājokļos obligāti būs jābūt uzstādītiem no 2020. gada 1. janvāra. Kas jāzina par to iegādi, uzstādīšanu un arī apkopi, "Tava Māja" vaicāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākajai inspektorei Agritai Vītolai.

Lasīt vairāk

Eksperti nosauc vietas mājoklī, kur dūmu detektoru nevajadzētu likt

Foto: Shutterstock


Jau no šī gada 1. janvāra mājokļos obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem. "Tava Māja" šoreiz ir apkopojusi apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balta" un arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvju ieteikumus par vietām mājoklī, kur dūmu detektorus nelikt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!