Foto: Kristaps Rajeckis

Jau šajās brīvdienās Siguldā notiks ilgi gaidītā Stādu parāde – pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, ierasti grandiozā Stādu parāde šogad notiks mazā tirgus formātā, turklāt arī citā vietā – ap Siguldas pils parku. Kas vēl jāzina apmeklētājiem, par to raksta turpinājumā!

Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka Stādu parāde šogad svinēs savu 17. dzimšanas dienu, bet Siguldā tā notiek jau desmito gadu. Tas ir iecienīts pasākums dārzkopju aprindās, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 100 stādu audzētāju no Latvijas, kuri piedāvā dažādus krāšņus un pat eksotiskus augus dārzam. Stādu parādē piedalās stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos, turklāt Latvijā audzētie stādi ir labāk piemēroti tieši mūsu klimatiskajiem apstākļiem, tie ir izturīgāki un ziemcietīgāki, nekā importētie stādi.

Andele abas dienas notiks no pulksten 9 līdz pulksten 17. Stādu parāde apmeklētājiem ir bez maksas, proti, nav jāmaksā par ieeju pasākumā, turklāt arī autostāvvietas ir bez maksas. Dalības maksa piemērota vienīgi tirgotājiem.

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, stādu tirgus būs sadalīts astoņās tirdzniecības zonās, ievērojot valstī pieņemtos noteikumus, lai būtu droši gan stādu tirgotājiem, gan apmeklētājiem.

Tirdzniecība notiks šādās zonās:

  1. no Krišjāņa Barona pieminekļa virzienā uz Siguldas Jauno pili;
  2. Pils ielas 16A stāvlaukumā;
  3. zaļajā zonā iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem virzienā uz pils dīķi;
  4. ābeļdārza zaļajā zonā;
  5. pils dīķa apkārtnē;
  6. Pils ielas 16 stāvlaukumā;
  7. zaļajā zonā pie Pils paviljona;
  8. Siguldas Jaunās pils dārzā.

Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus tirgus teritorijā nēsāt deguna un mutes aizsegus, dezinficēt rokas un ievērot 2 metru distanci.

Satiksmes organizācija

Apmeklētājus pasākuma organizatori aicina sekot līdzi "Stādu parādes" norādēm pilsētā. Cēsu ielā tiks mainīta satiksmes organizācija – šeit tiks nodrošināta vienvirziena satiksmes plūsma virzienā uz Raiņa ielu. Atbilstoši aktuālajai situācijai, iespējamas izmaiņas arī citviet.

Pasākuma rīkotāji atgādina, ka patlaban aktīvi ceļa pārbūves darbi norisinās uz valsts autoceļa P8 Gaujas senielejā – caurbraucot šo posmu, autobraucēji aicināti rēķināties ar papildu laiku ceļā vai izvēlēties citus apbraukšanas ceļus.

Auto novietošana

Stādu tirgus apmeklētāji automašīnas varēs novietot stāvlaukumā Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma), kā arī tuvējo ielu malās, kur ceļu satiksmes noteikumi to ļauj.

Īpaši padomāts arī par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot zaļajā zonā pie Dabas aizsardzības pārvaldes ēkas izvietotajos velostatīvos.

Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!