Foto: Publicitātes foto
Jau 3. maijā Siguldas Svētku laukumā uz Latvijas stādu parādi pulcēsies vairāk nekā 100 Latvijas stādu audzētāju. Pulksten 11.00 pasākumu svinīgi atklās Valsts prezidents Andris Bērziņš, Zemkopības ministre Laimdota Straujuma un pasākuma organizatori - Stādu audzētāju biedrības (SAB) un Siguldas novada domes pārstāvji.

Šis gads ir īpašs ar apaļo - desmito Stādu parādes jubileju, tāpēc pasākumu bez Latvijā audzētiem stādiem kuplinās plaša programma. Pasākuma laikā Svētku laukumā norisināsies daudz un dažādas ar jubilejas faktu saistītas aktivitātes, kā arī, lai iepriecinātu ikviena dārzmīļa sirdi, notiks dažādi papildus pasākumi.

Jubilejas konkursi

Parādes laikā notiks SAB, audžuģimeņu apvienības "Terēze", "draugiem.lv" un žurnāla "Dārza Pasaule" kopīgi rīkoto konkursu noslēgums. Visas dienas laikā būs apskatāma fotokonkursa "Mans dārzs krāsās" 10 labāko darbu izstāde. Plkst. 12.00 notiks žurnāla "Dārza Pasaule" un SAB konkursa "Draudzīgākais stādu audzētājs" balsotāju izloze, kurā noskaidros laimīgo balvas ieguvēju no visiem konkursa balsotājiem, bet plkst. 13.00 sāksies SAB un audžuģimeņu apvienības "Terēze" kopīgi rīkotā konkursa "Mans sapņu dārzs" fināls, kura laikā audžuģimenes komandā ar dārzu ierīkošanas speciālistiem, sabiedrībā pazīstamām personībām varēs cīnīties par labākā "Mini dārza" ierīkotāju titulu.

Latvijā audzēti stādi un retumi izsolē

Jau ierasti pasākuma laikā ikviens varēs atrast sev derīgo stādīšanai no Latvijā audzētiem un lolotiem stādiem, kas piemēroti Latvijas klimatam un lepojas ar savu izturību un veselību.

Kā katru gadu apmeklētājiem būs iespēja iegādāties īpašus augus stādu izsolē. Stādu izsoles sākumcena - 50 santīmi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti profesionālo audžuģimeņu apvienībai "Terēze".

Paraugdāzs un savs stūrītis vīriem un bērniem

Svētku laukuma centrā atradīsies paraugdārzs, kur varēs smelties idejas un saņemt konsultācijas dārzu ierīkošanā, Siguldas kultūras nams rūpēsies par patīkamu un jautru noskaņu pasākuma dienās. Bērni varēs pārbaudīt savas prasmes dažādās radošās darbnīcās, bet "Ghetto Games" rūpēsies par dažādām atrakcijām un konkursiem bērniem. Šogad parādi papildinās arī vīru stūrītis, kur vīri varēs atvilkt elpu un pārbaudīt savus spēkus vīrišķās nodarbēs.

Stādu garderobe

Šī gada jaunums - stādu garderobe. Tās uzdevums - padarīt pēc iespējas ērtāku stādu parādes apmeklējumu. Stādu garderobē varēs gan iznomāt ķerras, ar kurām augus aizgādāt līdz automašīnām vai autobusiem, gan arī uz laiku atstāt augus drošās rokās, kamēr tiek apskatīta visa parāde.

Ja neizdodas visu iecerēto iegādāties pirmajā dienā, nevajag noskumt, jo izstādi varēs apmeklēt arī nakamajā dienā. Atšķirībā no citām dārzu izstādēm un pasākumiem, stādu parāde ikvienam interesentam divu dienu garumā ir pieejama bez maksas. Arī autostāvvieta vieglajām automašīnām un tūrisma autobusiem blakus Siguldas Svētku laukumam būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!