Foto: Shutterstock
Pavasarī zāle aug griezdamies – nespēj pat attapties, kad atkal jāvelk laukā zāles pļāvējs, lai nodotos mauriņa uzfrišināšanai. Tomēr ne vienmēr zāles pļaušana un mauriņa kopšana rit kā pa diedziņu, jo ir vairāki kaitnieki, kas rada virkni problēmu dārzā un pagalmā.

"Tavs Dārzs" šoreiz ir apkopojis izplatītākās problēmas mauriņa kopšanā, kā arī ieskicē risinājumus, lai zāliens pēc iespējas ātrāk atgūtu koptu izskatu.

Noteikti nojaušat, ka vieni no lielākajiem blēņdariem ir kurmji, kas sarok tādus rakumus, ka mauriņš izskatās kā kara laukā cietis. Ir dažādas metodes, kā censties uzvarēt samtaino pazemes racēju, piemēram, vieni ņem talkā tautas padomus, kur kurmju apkarošanā tiek pielietotas pat zivis, savukārt citi ķer kurmjus pat stikla burciņās. Ja lauzi galvu par to, kā tikt galā ar kurmjiem dārzā, tad padomus vari smelties vēl šajā rakstā, kur ir dažādi ieteikumi nešpetno dzīvnieku apkarošanai. Tāpat mauriņam var kaitēt arī laikapstākļi, piemēram, sausums, kā arī postījumus var nodarīt barības vielu trūkums, pelējums, sūnas u.c. Kādas ir vēl izplatītākās zāliena problēmas un risinājumi, lūko šeit.

Lai vai kā – nedrīkst domāt, ka mauriņš pats no sevis augs skaists un veselīgs, tomēr lielu artavu ir jāpieliek pašiem saimniekiem, to regulāri kopjot, laistot, mēslojot un arī ventilējot. Šajā rakstā atradīsi zelta likumus glītam mauriņam. Turi roku uz pulsa, lai zālājs ir allaž sakopts!

Ja arī tev ir kāds jautājums par mauriņa kopšanu, sēšanu vai dārza labiekārtošanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!