Foto: Publicitātes foto
10. novembrī Āgenskalna tirgū tiks atzīmēts ražas laiks ar Mārtiņdienas svinībām, kuru laikā būs iespējams papildināt ziemas krājumus ar rudens veltēm.

Mārtiņdienā tirgū varēs iegādāties visu, kas nepieciešams svētku galdam – zosi, pīli, pelēkos zirņus, štovētus kāpostus, speķa pīrādziņus un kvasu. Šajā dienā savas durvis vaļā vērs arī Mārtiņa beķereja, kurā uz vietas varēs nogaršot ceptas maizītes, bulciņas un citus tradicionālus konditorejas izstrādājumus. Mārtiņdienā pie beķerejas apmeklētājus sagaidīs arī muzikāls priekšnesums no ielu muzikanta Aināra Ašaka.

Savukārt svētku nedēļu nogalēs no 11. līdz 13. novembrim un no 18. līdz 20. novembrim Āgenskalna tirgū notiks Latvijas mājražotāju tirdziņi.

Par godu valsts svētkiem no visas Latvijas sabrauks zemnieki, piedāvājot savus audzētos augļus un dārzeņus, svaigi ceptu maizi, kazas sieru, karstus dzērienus.

Tāpat būs pieejamas veselībai un saimniecībai noderīgas preces, dabīgā kosmētika, aromātiskas sveces, silti adījumi, kartiņas, koka izstrādājumi un vietējo amatnieku darinājumi. Zvejnieku ģimene vairākās paaudzēs no "Klapkalnciema zivīm" uz vietas tirgū vārīs gardu zivju zupu un cienās ar citiem zivju ēdieniem. Tirgus apmeklētāji varēs iepazīties arī ar nesen iznākušo Mārtiņa Ķibilda grāmatu "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!