Foto: Publicitātes foto
Ik gadu dārza entuziasti aktīvās sezonas izskaņā tiek priecēti ar Rudens stādu parādi Siguldā, kur vairāk nekā 100 stādu audzētāji no visas Latvijas piedāvā iegādāties augļu kokus, ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Stādu audzēšanas nozare pēdējos gados piedzīvojusi nebijušus izaicinājumus – kā ekonomiskus, tā globālus un ģeopolitiskus – sākot ar tirdzniecības ierobežojumiem, beidzot ar izejvielu deficītu un augstām enerģijas izmaksām.

Šogad stādu audzētājiem pēdējo divu gadu periodā beidzot ir bijusi iespēja pilnvērtīgi savu saražoto produkciju arī pārdot pavasara un vasaras sezonā, tā kā būtiski tika atviegloti pulcēšanās ierobežojumi un ierobežojumi tirdzniecības vietās. Kā pirms Rudens stādu parādes norādīja kokaudzētavas "Baltezers" vadītājs Varis Kazāks, tirdzniecība un stādu raža tomēr kopumā bijusi salīdzinoši laba, ļaujot būt piesardzīgi optimistiskam par sezonu.

Foto: Publicitātes foto

Sestdien Siguldas Svētku laukuma apmeklētājiem tika piedāvātas ne tikai stādu un dārza preces, bet arī plašs amatniecības un pārtikas produktu klāsts, svētku atmosfēru nodrošināja fonā skanošā mūzika, izjādes ar poniju, konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem.

Lūk, ieskats stādu parādes andelēs Siguldā:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!