Foto: Kadrs no "Youtube" video

Apvienotajā Karalistē pirmo reizi ziedus raisīs īpašais un retais Amazones kaktuss, kurš tiek saukts arī par "Mēness ziedu" (Selenicereus wittii). Retais augs atrodas Kembridžas Universitātes Botāniskajā dārzā, turklāt tā ziedēšanu visi interesenti var vērot video tiešraidē "Youtube", raksta britu raidsabiedrība BBC.

"Mēness zieds" ziedēs tikai 12 stundas, bet pēc ziedēšanas tas ies bojā. Tiek pieļauts, ka pumpurs atplauks posmā no saulrieta līdz saullēktam. Kad tieši tas notiks – tas nav zināms. Viss botāniskā dārza personāls, kā raksta BBC, ar nepacietību gaida pumpura atplaukšanu.

Kā vēsta britu raidsabiedrība, Kembridžas Universitātes Botāniskajā dārzā auga garums ir sasniedzis 3,5 metrus. Tas, kā raksturo botāniskā dārza pārstāvji, ir "ļoti rets un neparasts kaktuss, kas apvijās ap koka stumbru." Šī kaktusa dzimtene ir Amazones lietusmeži, un tas ap kokiem apvijās, lai izvairītos no plūdiem.

Kembridžas Universitātes Botāniskais dārzs šo reto eksemplāru 2015. gadā ieguva no Bonnas Botāniskā dārza Vācijā. Siltumnīcu vadītājs Alekss Samers, kurš šo kaktusu iestādīja, medijam atzina, ka ir patīkami satraukts par kaktusa ziedēšanu. "Mēs uzskatām, ka šis "Mēness zieds" pirmo reizi ziedēs Apvienotajā Karalistē," tā Samers. Tā kā siltumnīcas pašlaik apmeklētājiem ir slēgtas, Kembridžas Universitātes Botāniskajā dārzs neparasto ziedēšanu aicina lūkot "Youtube" tiešraidē.

Kaktusa zieds būs baltā krāsā, bet diametrā tas sasniegs aptuveni 27 centimetrus. Kā savā mājaslapā raksta botāniskā dārza pārstāvji, šim ziedam būs arī patīkama smarža, kas parasti piesaista apputeksnētājus.

Šeit var lūkot video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!