Foto: DELFI
Ārkārtējās situācijas dēļ Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs nolēmis 50. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgu, kura norise bija plānota 6. un 7. jūnijā, pārcelt uz 1. un 2. augustu.

"Mūsu amatnieki un apmeklētāji ir mūsu lielākā bagātība, tāpēc, sekojot norisēm Latvijā un pasaulē, esam pieņēmuši lēmumu šogad uzņemt gadatirgus viesus nevis kā ierasts – jūnija sākumā –, bet augusta pirmajās dienās. Vēlamies, lai jubilejas – 50. gadatirgus – izdotos īpaši bagātīgs un lai nekas nesabojātu mūsu pašu un meistaru atkal satikšanās prieku ar pasākuma viesiem. Gadatirgus ir mūsu apjomīgākais pasākums un pie tā rīkošanas muzejs diendienā strādā mēnešiem ilgi. Šobrīd jūtam, ka gan no pasākuma kvalitātes, gan kopējā sabiedrības labuma viedokļa būtu pareizāk, ja šo ilgi gaidīto notikumu pārceltu uz vasaras beigām," stāsta gadatirgus rīkotāji.

Kā skaidro Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pārstāve Harita Maniņa, dalībnieki, kuri jau bija pieteikušies šī gada gadatirgum, varēs savu vietu saglabāt. Tomēr, ja dalībnieki izvēlēsies atteikties no piedalīšanās, organizatori lūdz par to ziņot līdz šī gada 5. jūnijam.

Maniņa informē, ka izmaiņas ir skārušas arī citus Brīvdabas muzejā plānotos pasākumus, piemēram, Mūsdienu amatniecības festivāls un VI Latvijas novadu amatierteātru svētki, kas tika plānoti 1. un 2. augustā, ir pārcelti uz 5. un 6. septembri. Šīs divas svētku dienas muzejā papildinās arī akcija "Satiec savu meistaru 2020".

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pārstāve atgādina, ka pērn gadatirgū piedalījās 549 tirgotāji ar amatniecības darinājumiem, 21 grāmatu tirgotāji, 185 pārtikas izstrādājumu tirgotāji un 18 ēdinātāji. Gadatirgus apmeklējums bija vairāk nekā 36 tūkstoši.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs izsaka jau iepriekš lielu pateicību viesiem pasākuma dalībniekiem, partneriem un citiem iesaistītajiem par sapratni un atbalstu.

Foto ieskats Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus andelēs 2019. gada jūnijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!