Foto: Publicitātes foto
31. augustā jau sesto gadu Vaidavā tiks cildinātas skaistās un krāšņās dālijas, kurām par godu tiek organizēts īpašs pasākums ar kolekcionāres Ritas Zaļais (titulbildē) loloto dāliju izstādi un muzikāliem pārsteigumiem.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Kocēnu novada domes pārstāve Elīna Upīte, svētki šo sestdien Vaidavas kultūras un amatniecības centrā tiks ieskandināti jau pulksten 16. Ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs komponists un saksofonists Artis Gāga ar draugiem – Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Marlēnu Keini un pianistu, baritonu Arvīdu Keini – koncertā "Par ziediem, par dzīvi, par mīlestību". Savukārt pēc koncerta tiks atklāta dāliju kolekcionāres un selekcionāres Ritas Zaļais ziedu izstāde "Dāliju parāde" un fotostudijas "Valmieras atspulgs" darbu izstāde "Ziedi".

Upīte informē, ka kopš svētku tradīcijas pirmsākumiem ik gadu izstādē ir iespēja aplūkot dālijas no kolekcionāres-selekcionāres Ritas Zaļais zemnieku saimniecības "Žvīgursala".

Viņas skaistās un selekcionētās dālijas jau kopš 2008. gada piedalās arī Parīzes mērijas organizētajā starptautiskajā dāliju konkursā, kur gūst ievērojamus panākumus. 2008. gadā žūrijas un skatītāju vērtējumā 3. vietu ieguva šķirne 'Apelsīni sniegā', 2016. gada konkursā, kurā bija pieteiktas 76 dāliju šķirnes no astoņām valstīm, dāliju šķirni 'Intriga' žūrijas komisija un skatītāji atzina par uzvarētāju, bet pērn, kad konkurss atzīmēja 30. gadadienu, plašajā konkurencē (84 dālijas no 10 valstīm) selekcionāres dālija 'Smiltene' ieguva floristu balvu. Savukārt Parīzes Ziedu parka apmeklētāji par trešo labāko bija atzinuši viņas dāliju 'Liesma'.

Ja Vaidavas svētkos nevarēsi ierasties, dāliju skaistumu vari baudīt arī Nacionālajā botāniskā dārzā (NBD), kur pašlaik pilnā sparā zied dālijas, asteres un citi augi. Šeit vari aplūkot NBD krāšņās dobes. Tāpat īsts krāsu "sprādziens" pašlaik ir Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, kur sākusi ziedēt krāšņā un iespaidīgā dāliju kolekcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!