Foto: DELFI

Jāņi jau teju klauvē pie durvīm, un vēl viens atgādinājums par šiem svētkiem ir Doma laukumā notiekošais Zāļu tirdziņš. Kā jau katru gadu, arī šis nav izņēmums, kad tirgotāji piedāvā visu Jāņu svinēšanai, sākot no jāņuzālēm, beidzot ar mājās sietiem sieriem un žāvētu gaļu.

Īstenu svētku noskaņu dienu pirms Līgo var notvert Doma laukumā, kur notiek Zāļu tirgus ar visām tā tradīcijām. Svētku galda klāšanai apmeklētāji var iegādāties sieru, maizi, gaļu, zivis, medu un citus gardumus no zemnieku saimniecībām.

Foto: DELFI

Tā kā vasaras Līgo un Jāņi nav iedomājami bez pirts rituāliem, tirgū var iegādāties arī svaigas pirts slotas, skrubjus un citus atribūtus. Ja plānots tuvākajās dienās sveikt Jāni vai Līgu, tad kādu dāvaniņu noteikti izdosies šeit atrast kā lieliem, tā maziem gaviļniekiem.

Foto: DELFI

Ja zini, ka jāņuzāles salasīt nebūs laika vai varēšanas, visskaistākās pļavas puķes, jau gatavus vainagus un kuplus ziedu pušķus var iegādāties labumu tirdziņā. Kopumā šogad Doma laukuma tirgū piedalās vairāk nekā 200 tirgotāji, kuri pie saviem stendiem aicina interesentus gan Doma laukumā, gan blakus esošajā Jaunielā, Herdera laukumā, Jēkaba, Pils un Tirgoņu ielās.

Foto: DELFI

Līdztekus tirgum Doma laukumā ir iespēja baudīt arī dejotāju, dziedātāju, koklētāju, mūziķu, koru un pūtēju orķestru uzstāšanos.

Zāļu tirgus notiek trešdien, 22. jūnijā līdz pulksten 19.

Foto no Zāļu tirgus:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!