Zemnieku saimniecības "Kliģēni" siltumnīcās Cēsu pievārtē Mīlētāju dienā krāšņi zied tulpes, narcises un prīmulas. Daudzi pircēji tās uzņēmuma veikalos Smiltenē un Cēsīs šodien pērk, lai iepriecinātu otro pusīti, pastāstīja siltumnīcu vadītāja, dārzniece Inese Reķe.

"Pirmie pumpuri atplauka pagājušajā nedēļā," teic dārzniece Inese. "Atšķirībā no narcisēm, kuru uzziedēšanai ir nepieciešamas divas trīs nedēļas, tulpītes ir cimperlīgākas. Viņas grib vairāk siltuma un atplaukst piecu nedēļu laikā," stāstīja Inese.

"Ziemas guļā" visas sīpolpuķes tiek liktas septembra beigās - ledusskapjos, kur tiek turētas piecu grādu temperatūrā. Tikai decembra beigās tās atkal tiek iznestas siltumnīcās un "modinātas", lai atplauktu vēl pirms Valentīndienas un 8. marta.

Ātrāk nekā citus gadus siltumnīcās šogad atplaukušas prīmulas. "Tik ilgi nenāca ziema. Prīmulas uzziedēja jau janvāra sākumā, lai gan tam vajadzēja notikt mēnesi vēlāk," stāstīja dārzniece, piebilstot, ka daudzi pircēji Latvijā novērtē vietējos ziedus. Atšķirībā no Polijas un Vācijas ievestajām narcisēm un tulpēm, Cēsu dārzniecībā plaukušie ziedi daudz ilgāk priecē savu īpašnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!