Foto: Shutterstock
Vēl pēdējo nedēļas nogali šajā gadā, 27. un 28. novembrī, Rīgas iedzīvotājiem būs iespēja nodot savāktās kritušās lapas bez maksas, "Māja&Dārzs" uzzināja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Līdz šim šogad pašvaldības organizētajā lapu nodošanas projekta laikā no iedzīvotājiem savāktas teju 1400 tonnas lapu. Lapu savākšanas vietas var apskatīt "Riga.lv".

Jau ziņots, ka savāktās lapas tiks nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņos. Katrā no lapu savākšanas dienām piedalās Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes pārstāvji, sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī palīdzot iedzīvotājiem lapu maisus ievietot atkritumu savākšanas transportā.

Pašvaldība atgādina, ka lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās, datumos un laikos. Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Tāpat projekta norises laikā, kā arī pirms un pēc projektā noteiktajiem datumiem, lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu – lapu izmešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!