Foto: Shutterstock

Dārza darbiem kļūstot aizvien aktuālākajiem, jādomā ne vien par to, kurā dobē pirmajā izravēt nezālēs, bet arī par izmantojamo instrumentu noglabāšanu, lai tie vienmēr būtu viegli atrodami un pa rokai. Kapļi, grābekļi, lāpstas, nadziņi – visus šos rīkus var izkārtot ne vien praktiski, bet arī gaumīgi.

Ja pie mājas vai dārza tuvumā ir neliels šķūnītis, kur glabāt instrumentus, podus, augsni un citas lietas – lieliski. Atliek tikai visu tajā sakārtot un nedaudz uzfrišināt, lai uzglabāšanas telpā valdītu kārtība. Jāizvērtē, ko šķūnītī glabāt un no kā atbrīvoties, lai lieki nepiedrazotu telpu, iesaka portāls "Houzz".

My Houzz: An Edible Backyard in an Eichler Home

Izmanto telpu – ja šķūnītis vai garāža ir pietiekami plaša, sakārto darbarīkus atbilstoši tam, cik bieži tos izmanto. Lūk, lielisks risinājums – lāpstas, grābekļi un citi darbarīki ir sakarināti gar sienu, lai vienmēr būtu pa rokai! Bet retāk izmantotās lietas saliktas augstākos plauktos, lai nemaisītos pa kājām.

The Shed

Dārza darbu piederumu sakārtošanai noderēs arī metāla plauktu sistēmas. Tajās plauktus varēsi izkārtot pēc nepieciešamības, saliekot tā, kā vajag podu vai maisu augstumam. Turpat varēsi arī uzkarināt kādu grābekli, lāpstiņu un pat dārza šķēres.

Garage Storage

Aizņemies uzglabāšanas traukus no virtuves – uz nelieliem plauktiem vari glabāt caurspīdīgus traukus, kuros salikt puķu sīpolus, zirņus, kas paredzēti sēšanai un citus sīkumus, kas būs pārskatāmi. Bet vienkārši stūra plaukti noderēs, lai vienā vietā glabātu visus māla puķu podus.

Birmingham, MI Private garden

Vēl viens veids, kā glabāt darbarīkus, kas ir ar gariem kātiem – atsevišķa novietne aiz aizslietņiem. Tādā veidā, lai sagrābtu lapas vai uzraktu zemi, nebūs katru reizi jādodas iekštelpās, lai paņemtu grābekli vai lāpstu.

Greenhouse Multi-purpose

Zemeņu dobes atrodas krietnu gabaliņu nostāk no šķūnīša? Lūk, ļoti skaists un simpātisks risinājums, kā glabāt mazos dārza piederumus ravēšanai! Pie dobēm novieto nelielu kastīti uz kāta, kur salikt pašu nepieciešamāko.

Garden Sheds and Structures
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!