Foto: Shutterstock
Dabai nepavēlēsi, tāpēc izskatās, ka arī šogad Ziemassvētkus sagaidīsim ar zaļu zemi un pelēcīgu, ne tik daudz sniegbaltu noskaņu. Lai kaut nedaudz vairotu svētku sajūtu, jo to var radīt neviens cits, kā katrs pats, piedāvājam iedvesmoties no šiem piemēriem, kā izrotāt dārzu un pagalmu.

Pat tad, ja pagalmā nav eglītes, kurā iekārt mantiņas, izmanto to, kas ir. Augļu koks, krūms vai pat dzīvžogs ar sen kā nobirušām lapām – jebkurā no tiem var iekārt spožās egļu mantiņas un noformējums uzreiz būs ''dzīvīgāks''.

A photo posted by kobana* (@natural_wan_life) on Dec 17, 2016 at 8:10pm PST

Spilgtu dekoru cienītāji var izkārt kādā kokā vai krūmā ne vien dažas bumbas, bet labi daudz, lai košās bumbas nepaliktu nepamanītas nevienam garāmgājējam.

A photo posted by Claudia (@claudialikes) on Dec 19, 2016 at 10:48am PST

Mājas, šķūņa vai pirtiņas galā var pienaglot nelielus plauktiņus, kuros ielikt svecītes ar skuju zariem un čiekuriem, mājīgākai noskaņai arī ārpus telpām. Tikai atceries par ugunsdrošību!

Tāpat arī pie dārza mājiņas, šķūnīša vai parādes durvīm var nolikt eglītes podiņos, piesiet vai metāla vannās salikt egļu zarus, piestiprināt kādu skuju vainagu vai ko citu Ziemassvētkiem pieskaņotu. Zaļās dekorācijas atdzīvinās drūmo noskaņu dārzā un pie viena radīs svētku sajūtu.

A photo posted by Nicole (@mygardendiaries) on Dec 1, 2016 at 7:22pm PST

Fantastiski izskatīsies, ja arī ārā izkārsi lampiņu virtenes, piemēram, kādā nelielā kociņā, kas izskatīsies kā ar zvaigžņu lietu nolijis.

Dekoratīvo augu puķupodos var sabērt čiekurus, aptīt ap tiem lampiņu virtenes, kādā vanniņā salikt skuju zarus ar egļu mantiņām.

A photo posted by @kreabyhesp on Dec 19, 2015 at 2:02pm PST

Ja dārzā un tā tuvumā nemaz nav eglītes, ko izpušķot, izmanto koka paletes un izveido egles formu no tām.

A photo posted by josesnapshot (@josesnapshot) on Dec 11, 2016 at 11:13am PST

Puķu kastes, kas skumji gaida pavasari, un ziedošus stādus, izmanto dekorāciju izveidei. Saliec sūnas, egļu zarus, čiekurus, kādu dekoratīvu elementu, eglīšu mantiņas, un rotājums ārpus mājas būs gatavs!

Ja laika nav daudz, skaisti izskatīsies kaut viena neliela eglīte, iestādīta podiņā un nolikta pie parādes durvīm, palodzes, terases vai kāpnēm.

Atceries, ka gaismas nekad nevar būt par daudz, it īpaši, ja ārā nav sniega. Izliec ārā laternas ar svecītēm, iekarini tās kokos, uzliec uz podestiem, gar taciņu malām, pie lieveņa un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!