Foto: DELFI
Pavisam drīz dārzu īpašnieki un mīļotāji varēs mierīgi uzelpot un teikt, ka aktuālā dārza sezona būs noslēgusies, taču līdz tam vēl nedaudz jāiespringst. Gaidot ilgstošāku "mīnusu" iestāšanos, augu piesegšana un ieziemošana ir jautājums, kas nodarbina ne viena vien dārznieka prātu, tāpēc "Tavs Dārzs" apkopojis noderīgus padomus, kas saistāmi tieši ar šo aktualitāti.

Piesegšanu var veikt tad, kad zeme ir sasalusi. Piesedzot ātrāk, zem pieseguma var iemitināties peles, kas var apgrauzt arī augu mizu, stumbrus, zarus. Ar laika apstākļiem ir tāpat kā ar bitēm – nekad neko nevar zināt, tāpēc jābūt gataviem, ka jau pavisam tuvā nākotnē termometra stabiņa atzīme sāks pieturēties zem nulles kā naktīs, tā dienās.

Kuri augi īsti jāpiesedz? Noteikti to nepieciešams darīt sala jutīgākiem augiem, piemēram, vīnogām un rozēm. Tāpat piesegšana pasargā mazākus augus no grauzējiem, bet lielākus – meža dzīvniekiem. Piemēram, daudziem meža zvēriem tīk apciemot jaunās ābelītes, kuru miza ir mīkstāka, tāpēc, lai nebūtu jāsastopas ar nepatīkamiem pārsteigumiem, jāatceras tās stumbrus apklāt ziemas miegam.

Ja runājam par materiāliem, ar kuriem to labāk veikt, čaklie dārzkopji forumā iesaka izmantot koku lapas, kas vēl šur un tur pieejamas nesatrūdējušas. Tāpat lieliski noder egļu zari un zāģu vai ēveļskaidas, kā arī salmi.

Atsevišķi darbi padarāmi arī tagad, tāpēc, lai sagatavotos dārza ieziemošanai, pārskati padomu izlasi un varēsi turpināt priecāties par dārza krāšņumu un ražu arī nākamgad!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!