Decembra vidū aicinājām "Māja&Dārzs" lasītājus parādīt, kādus dekorus šogad radījuši pašu svētkiem, lai ienestu mājās šo īpašo pirmssvētku noskaņu. Ziemassvētki jau klauvē pie durvīm un laiks atrādīt mūsu lasītāju veikumu.

Andras veiksmes rūķis tapis kopā ar bērniem un sargā saldumu kārbu no kārumniekiem. Anitas pašdarinātie dekori iepriecina Mārupes novada PII "Zīķuks" bērnus. Sarmīte izgatavojusi čiekuru eglīti, bet viņas vīrs parūpējies par svētku noformējumu dārzā – piparkūku vīriņu, spožām kamanām un lapenītes izrotāšanu ar lampiņām. Sandas ikgadējā tradīcija ir veidot sienas dekorus, un arī šis gads nav izņēmums. Kristīne, Mairita un Iveta izrotājušas logus, uzburot īstu ziemas pasaku, lai pašiem un kaimiņiem prieks. Savukārt Linda katru gadu gatavo piparkūku rūķu mājiņu, kuru apciemo arī meža zvēriņi. Pēc svētkiem šis skaistums tiem gardi notiesāts. Bet Elvīra svētku sajūtas radīšanai mājās pieiet ļoti radoši – lai kaķis nekarātos eglītē, nolēmusi uzcept mazu ziemas ciematiņu. Pagaidām runcis nav izrādījis interesi un nekas nav apgāzts. Tikmēr Linda un Elīna radījušas kamīna atveidu saviem spēkiem, liekot lietā putuplastu, krāsas, karsto līmi un, jā, arī mazliet pacietības!

Konkursa uzvarētāja Anita saviem mīļajiem, kuri nesen iegādājās lauku māju, dāvanā izgatavojusi sienas dekorus pirts namiņam. Rotājumus var izmantot visu gadu, nomainot kompozīciju attiecīgi gadskārtai. Tāpat tos viegli var pārveidot par svečturiem vai izmantot kā vāzītes ceriņziediem vai Jāņuzālēm. Lieliska ideja, vai ne?

Čiekuru koku, puzurus, pašu lietas sveces un pat 3.-4. klases skolēnu darināti apsveikumus vācu valodā ar sveicieniem jaunajā gadā no Turcijas aplūko galerijā.

Lai sirsnīgi un gaiši svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!