Foto: Shutterstock
Jaunais mācību gads ne tikai asociējas ar grāmatu kalniem, bērnu čalām un atkalsatikšanās prieku, bet arī ar skaistiem ziediem, kas tiek dāvāti skolotājiem. "Tavs Dārzs" piedāvā pāris idejas skaistām ziedu kompozīcijām, kuras noderēs ne tikai septembra sākumā, bet arī citos svinīgos pasākumos.

Septembri skolās var saukt par rudens ziedu parādi – skolotājiem tiek dāvātas gladiolas, asteres, dālijas, lauvmutītes, samtenes, cīnijas, saulespuķes, rudbekijas un citi ziedi. "Tavs Dārzs" piedāvā idejas, kurās šie populārie rudens ziedi sakārtoti pušķos.

Savukārt šeit varēsi izlasīt noderīgus knifiņus par to, kā ilgāk saglabāt skaistos rudens ziedus vāzē.

Klasika – asteru pušķis

Piekritīsiet, ka skaistums slēpjas vienkāršībā, tāpēc par nezūdošu 1. septembra klasiku viennozīmīgi var dēvēt asteru pušķi. Lieliski pušķī izskatīsies ne tikai vienas krāsas, bet arī daudzkrāsaini ziedi.

Dzeltenās saulespuķes

Tās mācību gadā var dāvāt ne tikai pa vienai, jo to zieds ir iespaidīgs pats par sevi, bet arī var veidot krāšņas kompozīcijas. Piemēram, saulespuķes vari kombinēt ar vārpām un eikaliptiem.

Krāšņās dālijas

Dālijas pušķos pašas par sevi izskatās bagātīgas, tāpēc nav nepieciešams iespringt ar citu ziedu papildinājumu.

Ja tomēr esi izlēmis, ka vēlies taisīt dālijas tandēmā ar citiem ziediem, tad vari pievienot dāliju pušķim dažādus zaļumus, astilbes, čīkstenes un citus augus. "Tavs Dārzs" iesaka pušķim aplikt apkārt hostu lapas, lai tas izskatītos apjomīgāks un bagātīgāks.

Foto: Shutterstock

Lūk, vēl pāris idejas skaistiem pušķiem, kuros dālijas ir sakombinētas ar citiem augiem – krāsainām asterēm, kosmejām, rudbekjijām, kā arī hostām.

Foto: LETA

Gladiolas

Šie ziedi būs lieliska alternatīva, ja negribēsi aizrauties ar pušķu veidošanu. Gladiolas pašas par sevi ir ļoti skaistas un ziediem bagātas, tāpēc tās droši var dāvināt arī pa vienam. Ja tomēr esi nosliecies par labu gladiolu pušķim, tad zini – gladiolas pušķī izskatīsies vienreizēji! Un nevajadzēs nemaz piepūlēties, lai pušķi papildinātu ar atsevišķiem dekoriem.

Cīnijas

Košās cīnijas ir zināmas kā izturīgi, grieztie augi, kas labi izskatās ziedu kompozīcijās. Lūk, pāris piemēri, kuros cīnijas ir sakombinētas arī ar citiem ziediem un pat garšaugiem – dillēm!

#zinniabouquet #zinnien

A post shared by Blumen Kaspar AG (@blumen_kaspar) on Jul 11, 2018 at 3:32am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!