Foto: Shutterstock
Augusta pirmos datumos sagaidot, priekšā ne mazums dārza darbu, kas jāpaveic. Sākot no ogulāju apčubināšanas, beidzot ar zemes apstrādi rudens sējumiem.

1. augusts

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Sakopj puķu dobes, apgriežot vecos ziedus un novecojušos dzinumus. Uz rožu mežeņu sakņu kakliņa var acot kultūršķirnes rozi. Ja uz rozēm parādās pirmās lapu melnplankumainības pazīmes, bojātās lapas jānolasa. Gan rozes, gan citus ziedaugus var spēcināt ar tīruma kosu novārījumu. Dārzā izliktās istabas puķes un arī balkonu puķes laista ar nātru vircu vai citu atšķaidītu mēslojumu. Vāc ārstniecības augus (raudenes, pelašķus) un floristikas materiālus. Apgriež dzīvžogus un veido ziedošos krūmus. Ravē. Pēdējais laiks sēt atraitnītes nākamajam pavasarim. Vāc puķu sēklas. Lasa ogas un gatavo ievārījumus.

2. augusts

Foto: Shutterstock

Lapu diena. Rīta pusē sēj garšaugus, dilles, rukolu, mizunu u.c. rudens ražai. Laista augus. Dienas otrā puse sēšanai un stādīšanai nav īpaši labvēlīga. To labāk veltīt ravēšanai un nezāļu appļaušanai, komposta gatavošanai.

3.–4. augusts

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. 3. augustā no rīta vēl ravē dārzu, kā arī gatavo vietu jauno zemeņu stādīšanai, bet pēcpusdienā vai pievakarē tās jau stāda, ja augsnē vismaz pirmās dienas var nodrošināt mitrumu. Novāc gurķus un tomātus, lauka pupas un sviesta pupiņas, lasa ogas, gatavo ievārījumus, konservē. Ievāc augu sēklas. Stāda avenes. Apkopj tomātus, apgriež novecojušās lapas, izlauž pazares. Aco augļu kokus.

5. augusts

Foto: Shutterstock

Ravē, appļauj nezāles, izgriež mežeņus un liekās atvases, novāc nevietā augošus krūmus un kokus. Sakārto noliktavas. Apstrādā zemi rudens sējumiem un stādījumiem.

6.–8. augusts

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Sēj zālienu. Stāda konteineros augošus kokus un krūmus, kā arī zemenes un avenes. Pavairo augus ar spraudeņiem. Agros kartupeļus un sakņu dārzeņus novāc īslaicīgai glabāšanai. Ja sīpoliem laksti daļēji nokaltuši, tos novāc un vairākas dienas pirms uzglabāšanas apžāvē. Vāc arī ziemas ķiplokus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!