Foto: Shutterstock
Vasara jau teju pusē, tāpēc vari priecāties par pirmajā pusē padarīto! Šīs nedēļas laikā dārzā baudi darba augļus, kā arī sakop vasaras puķes, sēj rudens šķirņu salātus un, protams, vāri, skābē un konservē.

10.-11. jūlijs

Sakņu dienas. Novāc agros kartupeļus, burkānus un citus sakņ­augus, ja nepieciešams tos kādu brīdi uzglabāt. Sēj rudens šķirņu redīsus. Apstrādā zemi vasaras otrās puses sējumiem un stādījumiem. Ravē. Pārjauc un papildina komposta kaudzes.

12.-14. jūlijs

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Noziedējušajām ziemcietēm apgriež sēklaizmetņus un ziedkātus, tāpat sakopj arī vasaras puķes, lai paildzinātu ziedēšanu. Apgriež dzīvžogus un vasaras sākumā ziedošos krūmus. Vāc ārstniecības augus drogām, sien pirtsslotas. Lasa ogas, gatavo ievārījumus.

15.-16. jūlijs

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj rukolu, dilles, baziliku, rudens šķirņu salātus. Var paspēt iesēt un izaudzēt Austrumu zaļumus pakčoi un mizunu. Šajā laikā sētās skābenes un lapu pētersīļi gan būs tikai nākamajam pavasarim. Papuves laukos un pēc novāktajiem agrajiem kartupeļiem sēj zaļmēslojuma augus. Laista augus segtajās platībās un telpās; ja nepieciešams, arī zem klajas debess gan podos, gan kastēs, gan dobēs.

17. jūlijs

Foto: Shutterstock

Augļu diena. Novāc ogu, augļu un dārzeņu ražu. Vāra ievārījumus, skābē, konservē, spiež sulas un kaltē vākumu. Ja nepieciešams, kopj un veido tomātu un siltumnīcu gurķu stādus. Sakopj un ravē zemeņu stādījumus, atlasa labākos stādus. Vāc ražu un veido vainagus ķiršiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!