Foto: Shutterstock
Aprīlis ir dārza darbiem piepildīts laiks, un arī šajā nedēļā jāpagūst izdarīt ļoti daudz. Jāsēj salāti, garšaugi, vasaras puķes, tāpat jāpagūst iestādīt augļu kokus un dekoratīvos krūmus, savukārt 13. aprīlis ir piemērota diena ziemciešu pārstādīšanai.

10. – 12. aprīlis

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā augsni. Sēj redīsus, burkānus agrai ražai, sakņu pētersīļus, pastinakus, melnsaknes, sīpolus no sēklām. Vietās, kur augsne apžuvusi un kaut cik iesilusi, ja laika apstākļi atļauj, stāda topinambūrus, vasaras ķiplokus un agros kartupeļus, protams, jārēķinās ar iespēju, ka pēdējos nāksies sargāt no salnām. Agrai ražai sēj zirņus un pupas. Stāda kokus un dekoratīvos krūmus. Pavairo augus ar spraudeņiem.

13. aprīlis

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Sēj, piķē un pārstāda vasaras puķes. Sēj stādu izaudzēšanai brokoļus. Dala un pārstāda ziemcietes. Mēslo pavasara sīpolpuķes. Vasarā ziedošajiem dekoratīvajiem krūmiem (spirejām, veigelām, klinšrozītēm, hortenzijām u.c.) nogriež pērnās ziedkopas un sausos zarus, saīsina dzinumus un veido formu.

14. – 15. aprīlis

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Vadoties pēc M. Tūnas ilggadīgajiem novērojumiem, šajās dienās (Lielā piektdiena un Klusā sestdiena) sētais ne pārāk labi aug un attīstās, tāpēc labāk lielus sējas un stādīšanas darbus tajās nevajadzētu plānot. Ir taču daudz citu darbu, piemēram, jānolīdzina ziemas radītie negludumi zālienā, jāsaved kārtībā dārza būves un tehnika.

16. aprīlis

Foto: Shutterstock

Lapu diena. Sēj salātus, spinātus, skābenes, dilles, dēstiem baziliku un kāpostus. Piķē un pārstāda puravu un rabarberu dēstus. Sēj zāli. Mēslo ilggadīgos lapu dārzeņus, rabarberus, sīpolus un zālājus. Laista un mēslo telpaugus.

17. – 18. aprīlis

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Sēj dēstiem gurķus, ķirbjus, melones, arbūzus. Piķē un pārstāda tomātu un paprikas dēstus. Stāda augļu kokus un ogulājus. Veido vainagus ābelēm un bumbierēm, ķiršiem un plūmēm izgriež nokaltušos zarus. Vāc ārstniecības augus. Sēj zirņus un pupas agrai ražai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!