Foto: Shutterstock
Dārza darbi nerimstas – jauna nedēļa, jauni sīkdarbiņi sēšanai, stādīšanai un ravēšanai. Šonedēļ jāpagūst ne tikai iesēt sakņaugus, bet arī parūpēties par sazaļojušajiem dzīvžogiem un biezo piemājas mauriņu.

16. –19. maijs

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Sēj burkānus, redīsus, bietes, kāļus un citus sakņaugus. Stāda kartupeļus, sīpolus, kā arī gladiolas un dālijas. Ziedošo augu stādīšanai labvēlīga ir 18. maija pēcpusdiena. Stāda kokus un krūmus. Pavairo augus ar spraudeņiem.

20. –21. maijs

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Dobēs, kastēs, toveros un podos sēj un stāda vasaras puķes. Aprūpē, dala un pārstāda vasaras otrajā pusē un rudenī ziedošās ziemcietes. Droši var stādīt konteineros audzētās puķes. Stāda rozes un ziedošus dekoratīvos krūmus. 21. maija vakars ir piemērots, lai stādītu brokoļus un ziedkāpostus. Vāc ārstniecības augus tējām un uzlējumiem.

22.–23. maijs

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Pļauj zālienus un apgriež dzīvžogus, lai tie vienmērīgi un blīvi ataugtu. Apgriež maurlokus un skābenes. Stāda kāpostus, puravus, lapu un kātu selerijas. Vēlākai ražai sēj salātus, spinātus un citus garšaugus, agro šķirņu galviņkāpostus un ziedkāpostus. Stāda sīpolus lokiem. Sēj skābenes rudens un nākamā pavasara ražai. Sēj zālienu. Laista augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!