Foto: Shutterstock
Šonedēļ jāpiķē siltumnīcā stādāmie stādi, jāsēj dažādi sakņu dārzeņi, zaļumi, kā arī jāstāda puķes, tāpēc uzzini, kurās dienās labāk darīt katru darāmo dārza darbu.

18. aprīlis

Foto: Shutterstock

Augļu diena. Piķē un pārstāda tomātu, paprikas, baklažānu un fizāļu stādus. Sēj dēstiem gurķus, melones, arbūzus, ķirbjus, agrai ražai – zirņus un pupas. Potē augļu kokus. Stāda augļu kokus un ogulājus. Sēšanu, stādīšanu un potēšanu nevajadzētu atlikt uz vakaru, jo Mēness atrašanās augšupejošā mezglā sējumus un stādījumus var ietekmēt nelabvēlīgi.

19.–22. aprīlis

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā zemi. Sēj sakņu dārzeņus – burkānus, redīsus, pastinakus, melnsaknes. Stāda vasaras ķiplokus, sīpolus, agros kartupeļus un topinambūrus. Sēj zālienus, stāda un, ja nepieciešams, pārstāda kokus un krūmus. Stāda augus kastēs un toveros, pārstāda telpaugus. Ja plānots stādīt ziedošus krūmus vai ziemcietes, šiem darbiem labvēlīgākā diena būs ceturtdiena. Pavairo augus ar spraudeņiem. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes.

23. aprīlis

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Stāda un sēj vasaras puķes. Laiks stādīt dobēs sīpolpuķes, gladiolas, monbrēcijas, galtonijas un citas. Var stādīt arī dālijas, tikai jānovērtē, vai būs iespējams tās pasargāt no pavasara salnām. Pārstāda un dala ziemcietes. Vāc sezonas ārstniecības augus.

24.–25. aprīlis

Lapu dienas. Sēj salātus, spinātus, skābenes, garšaugus. Vēl nav par vēlu iesēt kāpostus dēstu audzēšanai. Izstāda agros kāpostus, puravus, sīpolus lokiem. Sēj zālienu. Sēj un stāda ārstniecības augus – baldriānus, piparmētras, māteres u.c. Laista telpaugus. Dod augiem papildmēslojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!