Foto: Shutterstock
Maija pirmās dienas ir dārza darbiem ražīgs laiks. Lapu dienās jāsēj garšaugi un dažādi vitamīnu avoti, savukārt augļu dienas ir kā radītas gurķu, tomātu un paprikas stādīšanai.

2. un 3. maija rīta pusē ir Lapu dienas

Lapu dienas. Sēj, piķē un pārstāda salātus, garšaugus, skābenes, spinātus, dažādus kāpostus, puravus, sīpolus lokiem. Vēl nav par vēlu iesēt un izaudzēt kāpostu stādus. Dala un pārstāda hostas. Laista augus.

3. maija vakarpuse un 5. maijs ir Augļu dienas

Sēj zirņus un pupas, cukura kukurūzu un sviesta pupiņas. Pēdējos gan, iespējams, nāksies sargāt no salnām. Segtajās platībās stāda gurķus, tomātus, papriku. Laiks sēt ķirbjus stādiem. Stāda zemenes, ogulājus, augļu kokus. Veido vainagus, potē augļu kokus.

Foto: Shutterstock

4. maijs dārza darbiem nelabvēlīgs laiks

4. maija rīts un vakars atbilst Augļu dienām, taču pati diena no pulksten 9 līdz 18 ir sēšanai un stādīšanai nelabvēlīgs laiks.

6.–8. maijs

Sakņu dienas. Apstrādā zemi. Stāda kartupeļus un sīpolus, vasaras ķiplokus, mārrutkus, topinambūrus. Sēj burkānus, bietes, pastinakus, pētersīļus, melnsaknes, redīsus, rāceņus un kāļus. Stāda kokus un krūmus. Pavairo augus ar spraudeņiem. Pārstāda telp­augus. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!