Foto: Shutterstock
Šajā nedēļā pietiks laika gan atpūtai, gan dārza darbiem, tāpēc vadies pēc norādēm un dari nepieciešamo piemērotākajās dienās.

24. jūlijs

Lapu diena. Sēj zālienu, ja plānots labiekārtot jaunu teritoriju. Zemesgabalos, kur raža novākta, sēj zaļmēslojuma augus. Sēj dobēs dilles, pakčoi, mizunu un rukolu rudens ražai. Dala un pārstāda maurlokus, platlapu un citus ziemas sīpolus, kā arī rabarberu cerus. Laista visur, kur nepieciešams.

25. jūlijs

Sēšanai, stādīšanai, ražas vākšanai un pārstrādei nelabvēlīga diena. Vēlams izvairīties no augu kopšanas darbiem, kas tos var savainot. Ravē, pļauj nezāles. Apstrādā zemi nezāļainos laukos.

26. jūlijs

Foto: Shutterstock

Augļu diena. Novāc ogas, tomātus un gurķus. Ievāc ārstniecības augus. Konservē, gatavo ievārījumus, spiež sulas, kaltē augļus. Ja zeme un stādi sagatavoti, stāda zemenes. Apgriež vīnogas. Veido un apkopj gurķus un tomātus siltumnīcās.

Starp citu, vērtīgus padomus tomātu audzēšanai un ražas novākšanai vari uzzināt šeit.

27.–30. jūlijs

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Stāda zemenes un konteineros augošus kokus un krūmus. Pavairo augus ar spraudeņiem. Sēj zālienu un zaļmēslojuma augus. Pārstāda telpaugus, ja tas nepieciešams. Sēj rudens šķirņu redīsus. Sakārto komposta kaudzes. Apkaro kaitēkļus.

31. jūlijs

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Vāc ārstniecības augus un lasa ogas. Sakārto puķu dobes, apgriež sēkl­aizmetņus un vecās ziedkopas. Ievāc augu sēklas, ja plānots to darīt. Dala un pārstāda īrisus. Pārstāda citā dobē vēlu ziedošās narcises.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!