Foto: DELFI
Ilgi gaidītie vasaras saulgrieži aizvadīti godam, tāpēc tagad no atpūtas steidzam atpakaļ pie dārza darbiem. Pēcsvētku nedēļā sēj rudens šķirņu salātus un zālienu, novāc jau esošo ražu, kā arī pārkārto komposta kaudzes!

26. jūnijs

Lapu diena. Sēj rudens šķirņu salātus, spinātus un garšaugus. Apgriež skābenes un maurlokus. Ja dārzā ir brīva vieta, sēj skābenes nākamajam pavasarim. Pastāvīgā vietā izstāda no dēstiem izaudzētos rabarberus. Sēj zaļmēslojumam sinepes un eļļas rutkus. Laista augus.

27. jūnijs

Foto: Shutterstock

Sēšanai, stādīšanai un augu kopšanai ne īpaši labvēlīga diena. Taču var ravēt un pļaut nezāles. Rīta pusē novāc ogas, gurķus, tomātus un gatavo tos uzglabāšanai.

28.-29. jūnijs

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Novāc izaugušo ogu un dārzeņu ražu. Siltumnīcās apkopj tomātus un gurķus. Normē ražu augļu kokiem. Apgriež vīnogulājus. Stāda krūmus un puķes, kas auguši konteineros.

30. jūnijs.-3. jūlijs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sakņu dienas. Stāda ar dēstiem kāļus un bietes. Sēj rutkus un rudens šķirņu redīsus. Mēslo sakņu dārzeņus. Pavairo augus ar spraudeņiem. Stāda kokus un krūmus, kas auguši konteineros, kā arī pārstāda telpaugus, ja tas nepieciešams. Sēj zālienu. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes. Laista augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!