Foto: Shutterstock
Lai arī šajā nedēļā dārza darbu kalendārs vēsta, ka ir divas sēšanai un stādīšanai nelabvēlīgas dienas, netrūkst citu būtisku darbu.

27. marts

Lapu diena. Laista telpaugus un stādus un, ja nepieciešams, dod tiem papildmēslojumu. Sēj un stāda salātus, garšaugus. Sēj dēstiem kāpostus, puravus, sīpolus lokiem, rabarberus. Kaļķo augsni, ja tas vajadzīgs. Griež spraudeņus vītolu pavairošanai.

Foto: Shutterstock

28. marts

Sēšanai un stādīšanai ne īpaši labvēlīga diena. Novāc nevietā augošus kokus un krūmus.

29. – 30. marts

Foto: Shutterstock

Lapu diena. Sēj un stāda salātus, garšaugus, spinātus. Sēj dēstiem kāpostus, puravus, sīpolus lokiem, rabarberus. Laista un mazgā telpaugus. Pārklāj ar agrotīklu skābeņu un rabarberu dobes, lai iegūtu agrāku ražu. Piesēj ar piemērotu zāliena sēklu maisījumu vietas, kur mauriņa zelmenis bojāts. Stāda kokus mežā.

30. marts

Sēšanai un stādīšanai nelabvēlīga diena. Novāc nevietā augošus krūmus un kokus.

31. marts – 2. aprīlis

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā zemi, ja tā kaut cik apžuvusi. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes. Sēj redīsus, burkānus, sakņu pētersīļus, pastinakus un melnsaknes. Ja zeme mazliet iesilusi, var stādīt topinambūrus un vasaras ķiplokus. Šķiro un liek diedzēties sēklai paredzētos kartupeļus. Stāda kokus mežos un parkos.

3. aprīlis

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Sēj, piķē un pārstāda vasaras puķu stādus. Stāda atraitnītes dobēs un puķu kastēs. Pārstāda ziedošos telpaugus. Rušina ziemciešu un sīpolpuķu dobes. Atbrīvo no pieseguma rozes un citus sala neizturīgus augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!