Foto: Shutterstock
Jūlijs ir klāt, kas nozīmē, ka dārzā roka jāpieliek pie šajā vasarā vēl nedarītiem un citādiem darbiem. Pirmajās mēneša dienās pārstādi narcises, gatavo ievārījumus, kā arī sēj salātus un dilles rudens ražai.

3. jūlijs

Sakņu diena. Stāda ar dēstiem kāļus un bietes. Sēj rutkus un rudens šķirņu redīsus. Mēslo sakņu dārzeņus. Pavairo augus ar spraudeņiem. Stāda kokus un krūmus no konteineriem, kā arī pārstāda telpaugus, ja nepieciešams to darīt. Sēj zālienus. Pārjauc un sakārto komposta kaudzes.

4. jūlijs


Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Pārstāda narcises. Norok tulpju sīpolus un pārstāda īrisus. Sēj dobēs čemuru neļķes, uzpirkstītes un citas divgadīgās puķes nākamajai vasarai. Vāc ārstniecības augus un sien pirtsslotas. Lasa ogas un gatavo ievārījumus. Griež ziedus, ja nepieciešams tos ilgāk saglabāt svaigus.

5.-7. jūlijs


Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj rudens ražai dilles, salātus, rukolu, baziliku. Stāda agro šķirņu kāpostus un ziedkāpostus. Var izmēģināt spēkus Āzijas kāpostu, pakčoi audzēšanā. Nākamā pavasara ražai sēj lapu pētersīļus un skābenes. Apgriež ziemas sīpolus un skābenes. Dala un pārstāda maurlokus un citus ziemas sīpolus. Stāda pastāvīgā vietā no dēstiem izaudzētos rabarberus, kā arī dala un pārstāda jau esošos cerus. Sēj zaļmēslojumam eļļas rutkus un baltās sinepes. Laista augus.

8.-9. jūlijs


Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Lasa ogas, novāc gurķus un tomātus. Vāra ievārījumus, skābē, konservē. Kopj un veido gurķus, tomātus un vīnogulājus. Augļu kokiem normē ražu.

10. jūlijs



Sakņu diena. Novāc agros kartupeļus, burkānus un citus sakņaugus, ja nepieciešams tos kādu brīdi uzglabāt. Sēj rudens šķirņu redīsus. Apstrādā zemi vasaras otrās puses sējumiem un stādījumiem. Ravē. Pārjauc un papildina komposta kaudzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!