7. oktobrī dārzā vai arī kastītēs uzziedināšanai stāda tulpes un citas sīpolpuķes, ko vēl nav pagūts iestādīt. Ja ziemā vai agri pavasarī vēlas uzziedināt kreimenītes, tagad jāizrok sakneņi ar ziedpumpuriem. Norok montbrēcijas. Iepriekš izraktos apžuvušos gladiolu bumbuļsīpolus noliek glabāties vēsā vietā. Dālijām, kam ziedus nokodušas salnas, apgriež stublājus, tad izrok gumus, apžāvē un novieto glabātavā. Stāda košumkrūmus. Apgriež noziedējušās ziemcietes. Ja nepieciešams, pārstāda istabas puķes (ziedētājas).

8., 9. oktobrī vāc galviņkāpostus. Svaigas galviņas labāk glabājas, ja izrok un noliek pagrabā ar visu sakni. Šķin pētersīļu un seleriju lapas, daļu no tām kaltē vai saldē. Piesedz rabarberus (īpaši šoruden stādītos). Stāda dzīvžogus. No zālieniem nogrābj nobirušās lapas. Sēj rudzus zaļmēslojumam.

10. oktobrī līdz pusdienlaikam vāc kāpostus, vēlāk – dārza darbiem nelabvēlīgs laiks. Pēcpusdienā grābj lapas, novāc nevietā augošus kokus un krūmus.

11. oktobrī rīta cēliens nav piemērots nopietniem dārza darbiem, tāpēc to labāk veltīt teritorijas sakopšanai: grābj lapas, aizvāc bojātos augļus un nolauztos zarus. Pēcpusdienā novāc vēlo šķirņu ābolus un bumbierus, vīnogas, dzērvenes. Spiež sulas, gatavo ievārījumus, skābē kāpostus. Vēl var stādīt ābeles, ķiršus, lazdas un ogu krūmus, bet iegādātos plūmju, aprikožu vai saldo ķiršu stādus labāk pierakt, vēlāk piesegt un stādīt tikai pavasarī.

12. oktobrī novāc dārzā palikušos augļus un ogas. Līdz pievakarei spiež sulas, vāra ievārījumus, kaltē augļus. Var skābēt kāpostus.

13., 14. oktobrī novāc burkānus, kāļus, rutkus. Lapu kātus nogriež, neievainojot sakņaugu pieres daļu. Izraktajām sakņu selerijām atstāj jaunākās lapiņas (tās, kas tuvāk centram). Stāda ziemas ķiplokus un sīpolpuķes stādmateriāla audzēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!