Foto: Shutterstock
Siltais un saulainais laiks atmodina itin visu, īpaši jau nezāles, tādēļ šonedēļ vismaz viena diena jāvelta šai nodarbei. Pārējā laikā - sējam, stādām, piķējam, apgriežam, veidojam un kārtojam!

22. aprīlī no rīta sēj burkānus, sakņu pētersīļus, atkārtoti – redīsus. Pēcpusdienā apstrādā augsni un ravē, nav jāgaida, kamēr sakuplos gārsa un citas nezāles!

23. aprīlī turpina iepriekšējā dienā iesākto ravēšanu. Sakārto dārza žogus un celiņus, līdzina un planē nogāzes, kur plānots sēt zālienu vai ierīkot ziemciešu stādījumus. Jaunās pieneņu lapas var izmantot salātiem, bet sažāvētās saknes noderēs kā dziedniecības līdzeklis gremošanas trakta un aknu darbības uzlabošanai.

24., 25. aprīlī sēj dobēs kliņģerītes, rezēdas, matiolas, lavateras, samtenes. Piķē lauvmutītes, asteres, pusdienziedes. Apgriež dekoratīvos augus. Veido vainagus augļu kokiem. Ravē un mēslo ziemciešu stādījumus. Vāc ārstniecības augus tējām.

26., 27. aprīlī sēj dažādus salātaugus, spinātus, skābenes, garšaugus. Der izmēģināt arī kaut ko mazāk pazīstamu, piemēram, sierāboliņu vai brūnvālītes. Sēj kāpostus dēstiem. Ja vieta sagatavota un dēsti izaudzēti vai iegādāti, stāda agros kāpostus, puravus. Liek zemē sīpolus lokiem. Sēj zālienus. Dod augiem papildmēslojumu.

28. aprīļa pievakarē stāda augļu kokus, ogulājus, arī smiltsērkšķus. Sēj podiņos ķirbjus dēstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!