Foto: F64
1. augusts - Ravē un mēslo noražojušās zemenes, apgriež stīgas. Ja vēlas iegūt stādus no jaunām pirmā gada zemenēm, ņem tos, kas atrodas vistuvāk mātesaugam. Vāc un pārstrādā augļus, ogas un dārzeņus ziemas krājumiem. Novāc zirņus, ja tie jau gatavi. Ievāc augu sēklas. Ja nepieciešams, liek balstus augļu koku zariem.


2., 3. augusts

Ne īpaši labvēlīgs laiks dārza darbiem, tomēr 2. augusta rīta cēlienā var turpināt vai pabeigt iepriekšējā – augļu dienā – iesākto. Savāc nobirušos un bojātos augļus. 3. augusta pēcpusdiena jau pieskaitāma sakņu dienām. Apstrādā augsni rudens sējumiem, appļauj nezāles.

4., 5. augusts

Sakņu dienās vāc agros kartupeļus, izlases veidā arī bietes un burkānus (atkarībā no sējas laika un šķirnes), ko vēlas pārdot vai kādu laiku uzglabāt. Vāc ziemas ķiplokus un agri stādītos sīpolus. Vēl nav par vēlu iesēt rudens šķirņu redīsus. Apstrādā augsni, ravē.

6., 7. augusts

Vāc kliņģerīšu ziedus. Kliņģerītes var izmantot arī kā zaļmēslojumu – izrauj no augsnes, sakapā gabalos, apvītina un vēlāk ierok zemē. Var stādīt narcises un sīkās sīpolpuķes, arī vēlziedes. Pārstāda pavasarī un vasaras pirmajā pusē ziedošās ziemcietes.

Lasa ogas, vāc ārstniecības augus un floristikas materiālus. Vāc puķu sēklas. Skābē, konservē un sagatavo uzglabāšanai ogas, augļus un dārzeņus.

7. augustā ogu un sēklu vākšanai piemērotāka dienas pirmā puse, bet pēpusdienā ieteicams pievērsties augiem, kam galvenais labums ir lapās.

Sēj dilles zaļumiem, no pāraugušām ievāc sēklas, vēl var pagūt iesēt skābenes nākamajam pavasarim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!