Ja šajās brīvdienās nevēlies zvilnēt pie jūras, bet plāno nelielu izbraucienu pa Latviju, tad dodies uz pilīm un muižām, kas piedalās vēsturisko parku un dārzu dienās.

Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka jau tradicionāli vasarā norisinās vēsturisko parku un dārzu dienas Latvijas pilīs un muižās, un arī šis gads nav izņēmums. Visi interesenti 3. un 4. jūlijā aicināti apmeklēt muižas un pilis, kurās varēs aplūkot skaistos dārzus, parkus, klausīties saimnieku stāstos, kā arī baudīt citas aktivitātes. Tās organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, lai Latvijas sabiedrībā radītu labāku izpratni par kultūras mantojumu, veicinātu dārzu un parku izpēti, atjaunošanu un ilgtspējīgu izmantošanu, kā arī sekmētu vietējo tūrismu. Ik gadu pasākumam ir īpaša tēma, un šogad tā veltīta paklājdobēm, lai iepazīstinātu muižu apmeklētājus ar šo dobju veidu.

Vēsturisko parku un dārzu dienās 3. un 4. jūlijā piedalīsies deviņas pilis un muižas no visiem Latvijas reģioniem. Akcijā piedalās – Dobeles pils, Lielplatones muiža, Kazdangas pils, Elejas muižas Tējas namiņš, Cesvaines pils, Telšu muiža, Ārendoles muiža, Zaļenieku pils, Vilces muiža, Ventspils Livonijas ordeņa pils, Jaunmoku pils, Durbes pils, Vecauces pils un Alūksnes muižas parks.

Plašāku informāciju par konkrētiem objektiem var skatīt katras iepriekš minētās muižas vai pils mājaslapā vai arī šeit. Turpinājumā no savas arhīva vācelītes izcēlām rakstus par pilīm un muižām, kas piedalās pasākumā "Vēsturisko parku un dārzu dienas 2021".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!