Foto: EPA/Scanpix/LETA
Slavenais Keukenhofas dārzs Nīderlandē, kas ir zināms kā pavasara ziedu paradīze, certurtdien, 7. oktobrī, atklājis sīpolpuķu stādīšanas sezonu – kopumā šoruden tiks iestādīti septiņi miljoni dažādu sīpolpuķu.

Kā liecina informācija Keukenhofas dārza mājaslapā, ceturtdien iestādītas pirmās sīpolpuķes. "Tas simbolizē 2022. gada sezonas sākumu. Sezonu, kurā parku apciemos ļoti daudz apmeklētāju," teikts mājaslapā. Dārznieki sīpolpuķes dārzā stāda no oktobra līdz pat decembrim.

Keukenhofas dārza pārstāvji ziņo, ka tradicionālās ziedu izstādes parkā sāksies nākamā gada 24. martā. Katru sezonu dārzam tiek veltīta īpaša tēma, un šogad tā ir "Ziedu klasika").

Parks apmeklētājiem būs atvērts astoņas nedēļas, un paredzēts, ka līdz 15. maijam (dienai, kad parks tiks slēgts), to apmeklēs vairāk nekā miljons interesentu. "Katru gadu Keukenhofas dārzs ieņem lielu lomu Nīderlandes tūrismā," mājaslapā citēts parka direktors Bārts Sīmerinks (Bart Siemerink). Jau no otrdienas biļetes var iegādāties ikviens interesents. Kā atklājis parka direktors – dažu stundu laikā tūrisma partneri rezervējuši 15 000 biļešu.

Jau ziņots, ka Keukenhofas dārzs Nīderlandē šogad kādu brīdi Covid-19 ierobežojumu dēļ apmeklētājiem bija slēgts, bet vēlāk tas vēra savas durvis visiem interesentiem. Tur gar kokiem ir izvijušās košu ziedu upes un milzīgas puķu jūras, kas liek aizturēt elpu.

Zemāk vari aplūkot mazu video, kurā var redzēt, kā dārzs izskatās rudenī, kad dobēs tiks likti sīpoli, kā arī pavasarī, kad viss ir krāšņi saplaucis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!