Foto: DELFI
"Dārzs mums ir kā dvēselisks mierinājums, tā ir mūsu miera osta. Es šeit sēžu, skatos un reizēm pat aizsapņojos," saka Jana Kukaine, kura kopā ar vīru Andri piecu gadu laikā dārzu pārvērtusi līdz nepazīšanai. Tajā auguši koki un krūmi, bet Jana un Andris dārzam likuši atdzimt pilnīgi jaunā veidolā.

Šis nebūs stāsts par profesionālu dārzkopju ģimeni, kas iekopj dārzu pēc kanoniem, bet tas ir stāsts par cilvēkiem, kas darījuši un turpina darīt visu saviem spēkiem. Neviens no viņiem nav apmeklējis dārzkopības kursus, bet dārzs iekopts pēc pašu gaumes, lasītā žurnālos un internetā, kā arī – vienkārši eksperimentējot. Ģimenes iespaidīgo darbu novērtējusi arī Jūrmalas pilsētas dome, jo dārzs jau vairākus gadus saņem pateicības rakstu Jūrmalas skaistāko dārzu konkursā.

"Mana mamma nebija puķu mīlētāja, mēs bijām seši bērni ģimenē, viņai bija citas rūpes. Bet kas tētim bija par narcisēm, arī vecās, smaržīgās! Viņam bija pat izmēģinājuma lauciņš, kur viņš eksperimentēja ar puķēm! Vēl mums bērnībā bija sakņu dārzs, kur audzējām kartupeļus un citus dārzeņus. Varbūt man kaut kas gēnos ir no viņa," pieļauj Jana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!