Foto: DELFI
Katrā gadalaikā ir savs skaistums, un arī tagad, kad septembris tikai iesācies un vasara pamazām atvadās, ir sava daile, kas pierādās arī dārzos.

Atvasara vēl ir koša, krāsaina un smaržām, dažādām noskaņām bagāta. Saulainās saulespuķes vēl sparīgi slien savas "galvas" stingrajos kātos, arī flokši, astilbes, gladiolas, rozes, hortenzijas vēl priecē acis ar vasaras klātbūtni. Košums vēl tik ātri dārzu nepamet, turklāt parādās kas jauns un neredzēts, piemēram, kokos sārtojas āboli un oranži iekrāsojušās pīlādžogas nevar nepamanīt pat vienaldzīgākie.

Ja pašam neizdodas notvert atvasaras noskaņu savā piemājas dārzā vai arī tie, kam vēl sava dārza pleķīša nav, var iedvesmoties no ''Tavs Dārzs'' stāstiem, kuros var palūkot atvasaras burvību visā godībā. Piemēram, no košā flokšu dārza stāsta var aizņemties piemēru, cik patiesībā maz vajag iespaidīgam rezultātam. Nemaz ar nevajag bagātīgas puķudobes ar neskaitāmiem augiem, pietiek, ja ir tikai viens augs, bet pamatīgā daudzumā. Savukārt, iepazīstoties ar selekcionāra Laimoņa Zaķa dārzu, var pamācīties, kā izaudzēt iespaidīga garuma ziedus un kādus apstādījumus no tām veidot. Savukārt izglītojošais stāsts par vīna darināšanu Abavas pusē iedvesmos doties uz kādām Latvijas vīnogu kalnu ārēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!