Foto: Ventspils Komunālā pārvalde

Šonedēļ Ventspils pilsētvidē tiek izvietotas kuplās rudens ziedu piramīdas, kas šajā sezonā ir bagātīgi rotātas ar krizantēmām, dekoratīviem kāpostiem un viršiem, portālu "Māja&Dārzs" informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ventspils ikkatru plaukstošu un ziedošu sezonu izceļas ar krāšņām ziedu kompozīcijām visā pilsētā, tērpu pieskaņojot arī ziedu skulptūrām un piramīdām. Šonedēļ pilsētā tika piegādātas septiņas krāšņas rudens ziedu piramīdas no Durbes dārzniecības "Pīlādži". Tās izrotājot ar 778 krizantēmām, 536 dekoratīviem kāpostiem un 135 viršiem. Jau no šodienas interesenti ziedu piramīdas var apskatīt pie Bērnu pilsētiņas, Pārventas bibliotēkas, Ventspils autoostas, Rātslaukuma un Lielajā prospektā.

Foto: Ventspils Komunālā pārvalde

Tāpat Ventspils puķu sievas pagājušā nedēļā uzsāka vairāk kā 150 tūkstošu sīpolpuķu stādīšanu pilsētas dobēs, lai 2023. gada pavasarī ventspilniekus un pilsētas viesus priecētu bagātīgi ziedošais sīpolpuķu laiks. Pavasarī krāšņi uzplauks vairāk nekā 110 tūkstoši tulpes, 25 tūkstoši narcises, 12 tūkstoši dažādu krāsu krokusi, tūkstots hiacintes, 800 muskares, 300 fritilārijas un 800 allium sīpoli, kas ziedēs maijā un jūnijā. Papildus sīpolpuķēm ik pavasari pilsētā tiek iestādīti tūkstošiem viengadīgo pavasara puķu, uzstādītas pavasara puķu piramīdas, bet maijā tiek uzsākts darbs pie vasaras puķu stādīšanas.

Foto: Ventspils Komunālā pārvalde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!