Foto: Publicitātes foto
Jelgavas iedzīvotājiem šajā vasarā bija iespēja pieteikt savu īpašumu, lai tas pretendētu uz kādu goda titulu konkursā ''Sakoptākais pilsētvides objekts 2017". Tagad, kad konkurss jau noslēdzies un žūrija noteikusi laureātus, arī ''Tavs Dārzs'' lasītāji var doties virtuālā tūrē uz šī gada sakoptākajiem Jelgavas pilsētas objektiem.

Kā pastāstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvalde, sakoptāko pilsētvides objektu varēja pieteikt ikviens, pievēršot uzmanību sakoptiem pagalmiem, interesantiem žogu, balkonu un lodžiju risinājumiem un citiem pilsētvides objektiem.

Vērtējot konkursam pieteiktos objektus, komisija ņēma vērā, kā tas iekļaujas pilsētvidē, tāpat uzmanība tika pievērsta objekta pārskatāmībai no ielas un galvenajiem cilvēku kustības virzieniem. Arī objekta labiekārtojums – ierīkoto apstādījumu, celiņu, laukumu, ūdens krātuvju, mazo arhitektūras formu un cita veida risinājumu kompozīcija un izvēles pamatotība, žoga caurskatāmība, kā arī objekta uzturēšanas stāvoklis ietekmēja rezultātu.

Īpašumus varēja pieteikt šādās nominācijās: ''Zaļākais lodžijas vai balkona noformējums'', ''Sakoptākā privātmājas teritorija'', ''Sakoptākais daudzdzīvokļu māju pagalms'' un ''Sakoptākā iestāde vai uzņēmums''.

Kādi īpašumi plūkuši laurus, lūko fotogalerijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!