Foto: DELFI
Siliņu ģimenes skaistais dārzs ir godalgām bagāts, un arī šogad tas saņēmis apbalvojumu "Jūrmalas pilsētas skaistākais īpašums 2020". Šeit rozes zied kā kupenas, pie mājas baltās fasādes sārtojas tomāti podos, bet pavasaros virs dārza notiek sikspārņu dejas.

Dārza saimniece Santa ikdienā strādā apdrošināšanas uzņēmumā, bet brīvā laika aizraušanās abiem ar vīru Aigaru, kā arī meitām ir tieši dārzs, kurā var atpūsties un smelties enerģiju jaunajam darba cēlienam. Siliņu ģimene šajā īpašumā dzīvo jau 15 gadus, un dārzs ir izlolots pašu rokām, vien pavasarī tiek pieaicināta talkā dārzniece, kas safrizē augļu kokus. Šis dārzs nav veidots pēc kāda īpaša projekta, bet gan ir pašu saimnieku izsapņots un iekārtots.

Santas daiļdārza CV:

  • Mūžs: vismaz 15 gadi.
  • Platība: 800 kvadrātmetri.
  • Saimnieces lepnums: rozes un tomāti podos.
  • Dārza retumi: divi kizili.
  • Augs, kuru ļoti gribētu savā dārzā: kāda augsta roze.
  • Noderīgākie instrumenti dārzā: dārza šļūtene, "Fiskars" dārza šķēres, izturīgi darba cimdi.

Dārzs mainās laikiem līdzi

Abas mājas nešķir žogs. Mājas mīluļi var skraidīt gan vienā dārzā, gan otrā. Santas mīlulis – Vidusāzijas aitu suns Ronda – dārzā ir "disciplinēta meitene". Ronda palīdz saimniekiem arī likvidēt maijvaboles. Suņuks reizēm arī izdara blēņas, piemēram, pirmajos gados apēdis visus sarkanos tomātus, kā arī pirmajā gadā nodegustējis kizila ogas, kuras saimniece nepaspēja pat nomēģināt. "Viņa arī ēd ērkšķogas un ābolus. Reizēm jāskatās, kurš dārzā pirmais pamana nokritušu ābolu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!