Foto: Publicitātes foto
Iedēstot beidzamos augus pašā jaunākajā "Rīgas mežu" puķudobē Ata Kronvalda parkā, piektdien uzņēmums atklās šī gada stādījumus, iepazīstinot ar galvenajām 2023. gada tendencēm.

Šogad "Rīgas mežu" vasaras puķu dobes raksturo trīs īpašas lietas:

  • tās veltītas Dziesmu un deju svētku 150. gadskārtai,
  • Kronvalda parkā radīta jauna dobe, ko īpaši šai vietai radījusi māksliniece Elita Patmalniece,
  • stādījumi kļūst aizvien ilgtspējīgāki.

Rīgas dobēm katru gadu ir cits stāsts un tematika, vienlaikus dobes kļūst arvien ilgtspējīgākas. Proti, lielāku vasaras ziedu krāšņumu saglabājot tajās vietās, kuras ir cilvēku visvairāk apmeklētas, bet citviet vairāk tiek stādītas ziemcietes.

"Šogad mūsu vasaras puķu dobes veltītas Dziesmu un deju svētkiem un šīs tradīcijas 150. gadskārtai. Tādēļ stādījumos ir latviski simboli, raksti un motīvi, kas ir neatņemama šo svētku sastāvdaļa. Piemēram, tautisko brunču vai cimdu raksti un krāsas, Suitu sakta," stāsta dobju autore un "Rīgas mežu" ainavu arhitekte Ligita Tomiņa. Viņa piebilst, ka ir arī stādījumi, kuriem saglabāta to ierastā identitāte, turpinot iezīmēt to unikalitāti. Piemēram, dobēs Rīgas pils un Neatkarības laukumos joprojām dominē sarkanbaltsarkanās krāsas, akcentējot šo vietu valstisko nozīmi. Vienlaikus stādījumi kļūst ilgtspējīgāki.

Foto: Publicitātes foto

Vasaras dobju atklāšana notiks 2. jūnijā no pulksten 13 līdz 14 Kronvalda parkā (parka daļā no Elizabetes, Strēlnieku un Pulkveža Brieža ielu puses, pie bērnu rotaļu laukumiņa), kad tiks "pielikts punkts" vairāk nekā trīs nedēļas ilgušajai vasaras puķu dobju stādīšanai, iedēstot beidzamos ziedaugus jaunizveidotajā dobē, kuras skices autore ir Elita Patmalniece.

Vasaras puķu dobes savu pilnbriedu sasniegs jūlija un augusta mijā, kad plānota "Rīgas mežu" vasaras puķu dobju parāde. Šogad tā paredzēta plašāka, nekā līdz šim ierasts, informē uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!