Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Svētku laiks nav iedomājams bez sulīgajiem un oranžajiem mandarīniem, kuri nereti kļūst par atkarību. Lai gan mūsu platuma grādos šos sulīgos augļus nevar audzēt, "Tavs Dārzs" sniedz ieskatu, kā tie izskatās, augot kokos, Abhāzijā.

Gulripši rajonā aktīvi sākusies mandarīnu novākšana. Šajā procesā augļi tiek ar speciālu šķēru palīdzību nogriezti pie kātiņa.

Tā kā mandarīnkoku augstums var sasniegt vairākus metrus, tad tiek talkā ņemtas arī trepes, lai sulīgos augļus varētu salikt spaiņos, bet pēc tam – kastēs, kur tie ar tehnikas palīdzību tiek aizgādāti prom no mandarīnkoku plantācijām. Kā redzams aģentūras "Sputnix" fotogrāfu uzņemtajos attēlos, Abhāzijā no laukiem mandarīni tiek transportēti prom ar padomju kravas automobili.

Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kā ziņo "Sputnix", lielākoties izaudzētie labumi no Abhāzijas tiek eksportēti uz Krieviju. Medijs uzsver, ka mandarīni lielā cieņā Krievijā ir tieši Jaunajā gadā, kad tie tiek likti uz svētku galda.

"Tavs Dārzs" jau iepriekš vēstīja, ka par mandarīnu izcelsmes vietu uzskata Ķīnas dienvidus un Vjetnamas dienvidus, taču pirmie divi koki tika atvesti no Indoķīnas kā dāvana Napoleonam I. Vienu no tiem iedēstīja Parīzē, otru – Malmezonē – imperatrises Žozefīnes iemīļotajā muižā. Līdz mūsdienām mandarīnkoki savairojušies ievērojamos apjomos, galvenokārt tos audzē mitrajos subtropu rajonos –Melnās jūras piekrastē un Vidusāzijā.

Vairāk par mandarīnu audzēšanu un ietekmi uz veselību vari lasīt šajā rakstā, bet, ja oranžo augli vēlies izaudzēt pats saviem spēkiem, tad padomus smelies šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!