Foto: Guntis Davidovs
Lai vēl nedaudz pakavētos atmiņās par saulaino vasaru un sāktu veidot vīziju, kā nākamgad varētu izskatīties tavs pagalms, aicinām paciemoties šī gada skaistākajos īpašumos Vecpiebalgas novadā, kuros netrūkst nedz ideju, nedz arī interesantu risinājumu.

Neskatoties uz to, ka šis gads viesis krasas izmaiņas ikdienas dzīvē, konkurss "Sakoptākā sēta" Vecpiebalgas pusē saulainajos gada mēnešos norisinājās kā ierasts. Konkursa mērķi arī šogad bija nemainīgi – noskaidrot sakoptākās privātmājas, lauku saimniecības, viesu mājas, iestādes un uzņēmumus, krāšņākos balkonus Vecpiebalgas novadā, ieinteresēt un iesaistīt novada iedzīvotājus labiekārtot un sakopt sev piederošos īpašumus.

Kā portālam "Tava Māja" pastāstīja novada pašvaldības pārstāve Daina Slaidiņa, katras nominācijas – viesu namu, sētu un saimniecību – laureāti tiks atklāti un sumināti valsts svētku pasākumā novembrī.

"Tavs Dārzs" lasītājiem šoreiz ir iespēja virtuāli paviesoties Inešu pagasta "Jaunogriņos" pie saimniekiem Dainas un Jāņa Spilvām, kas bija vienīgā šogad konkursam pieteiktā viesu māja. Kā pastāstīja Slaidiņa, ar pārdomātu plānojumu izcēlās Daigas Šatrovskas ģimenes īpašums "Kalna Mūrnieki" Vecpiebalgas pagastā, savukārt Arita Graudiņa Vecpiebalgas pagasta centrā no pašvaldības nomātā zemes gabalā ar nosaukumu "Pie Griškām" izveidojusi savu paradīzes stūrīti. Īpašums, kas var lepoties ar Inešu ezeru fonā, ir "Vectīrumnieki" , kura īpašnieces ir Grieta un Zane Gundares.

Tāpat ieskatīties savā īpašumā ļāvuši Līga un Jānis Steķi, kas saimnieko Kaives pagasta "Kalna Antēnos" – vietā ar senām ēkām, ārkārtīgi plašu teritoriju un milzīgām dāliju dobēm. Savukārt Vecpiebalgas pagastā atrodas Vinetas un Jāņa Freimaņu mājas "Veckurmji", kas ir vērienīgākā un spēcīgākā novada saimniecība, kuras pamatnozare ir piena lopkopība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!